Şifalı olduğuna inanılan su kaynağı, ziyaretçi akını sonrası kurudu! Suda yapılan tahliller şoke etti, meğer...

Şeker hastalığına iyi geldiği iddia edilen su kaynağı, hastalığına çare arayanların yoğun ilgisi sonrasında kurudu. Farklı illerden gelen vatandaşlar, suyun kuruduğunu görünce şaşkınlık yaşarken, yapılan tahlillerde şifadan ziyade suyun sağlığa zararlı olduğunu ortaya koydu. İşte detaylar...

Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Karatekin Mahallesi'nde dağların eteklerinden gelen suyun şeker hastalarına şifa olduğu, 500 kişinin yaşadığı mahallede kimsenin şeker hastalığına yakalanmadığı iddia edildi.

bursa-iznik-karatekin-koyu-sifali-su-neye-iyi-geliyor-1.jpg

SÖZDE ŞİFALI SU KAYNAĞI KURUDU

Hastalığa iyi geldiği düşünülen suda, tahlillerde bor miktarının fazla çıktığı tespit edilmişti. Mahallenin merkezinden ve cami şadırvanından su dolduran vatandaşlar köy camiine isterlerse yardımda da bulunabiliyor.

Şeker hastalığına iyi geldiği söylenen su kaynağı sosyal medyada meşhur olup, Türkiye'nin birçok noktasından hastalığına şifa arayanların uğrak yeri haline gelmişti. Özellikle hafta sonları binlerce vatandaş su almak için Karatekin Mahallesi'ne akın ediyordu.

bursa-iznik-karatekin-koyu-sifali-su-neye-iyi-geliyor-3.jpg

ZİYARETÇİ SAYISI ARTINCA SU BİTTİ

Suyun şifası dilden dile yayıldı. İki gün önce ise şifalı suyun kaynağı tükendi, mahalledeki su da kurudu. BUSKİ ekipleri su tankerleri ile mahalleye takviye yapmaya başladı.

Mahalle sakinleri ise yaptıkları açıklamalarda, "Suyumuz duyulduktan sonra mahallemize akın ettiler, suyumuz kurudu. Ne yapacağımız bilmiyoruz" dedi. Uzak yollardan su için mahalleye gelen bir vatandaş ise, "Uzak yollardan geldim, bir baktım su kurumuş. Ne yapacağımı bilmiyorum, şoktayım" diye konuştu.

bursa-iznik-karatekin-koyu-sifali-su-neye-iyi-geliyor-2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN