Özgür Özel'den tüzük kurultayı mesajı: Bekliyorlar ki birbirimize düşelim, biriz beraberiz

Özgür Özel'den tüzük kurultayı mesajı: Bekliyorlar ki birbirimize düşelim, biriz beraberiz

4 Eylül'de başlayacak CHP Olağanüstü Tüzük Kurultay'ına ilişkin konuşan Özel, 'İBB Başkanı İmamoğlu CHP Genel Başkanlığına hazırlanıyor' iddialarına da cevap verdi. CHP lideri “Birileri bekliyor ki tartışacağız, birileri bekliyor ki kendi içimize düşüp onların yakasını bırakacağız. Yok öyle yağma. Biz biriz beraberiz, kararlıyız hep birlikte bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, parti içi değişim ve siyasi reformlara vurgu yaptığı bir konuşmayı CHP İstanbul İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda gerçekleştirdi. Toplantıda, 31 Mart seçim sonuçlarından kişisel değişim ve CHP’nin geleceği üzerine değerlendirmelerde bulundu.

CHP lideri Özel, 4 Eylül'de başlayacak tüzük kurultayıyla ilgili konuştu. Parti içinde ihtilaf olduğuna dair iddialara cevap verdi. Kurultay salonundan iktidar değişikliği bekleyenlerin inançlı bir ses yükselteceklerini ifade eden Özel "O salondan Türkiye’ye bir iktidar umudu, bir iktidar değişikliği bekleyen Türkiye’ye bu konuda kararlı özgüvenli inançlı bir ses yükseltecek olduklarını görmüyorlar. Birileri bekliyor ki tartışacağız, birileri bekliyor ki kendi içimize düşüp onların yakasını bırakacağız.

Milletin meselelerini konuşmayı, Türkiye’nin gerçek gündemini takip etmeyi siyasetin gerçek gündemini belirlemeyi bırakacağız. Bekliyorlar ki birbirimize düşeceğiz ve onları kötü yönetimlerine rağmen sorumluluklarıyla baş başa bırakacağız. Yok öyle yağma. Biz biriz beraberiz, kararlıyız hep birlikte bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz" dedi.

'ESKİ DÜZEN GERİDE KALDI'

Özel, konuşmasında 31 Mart seçimlerinin sonuçlarını değerlendirirken, “O gün değişenlerle değişmeyenler yarışmış, değişenler kazanmıştır. 31 Mart günü devlet ve millet yarışmış, millet ve milletin adamları kazanmıştır” şeklinde bir açıklamada bulundu. Bu ifadeleriyle, seçimlerdeki değişim ve yeniliklerin halk tarafından benimsendiğini ve eski düzenin geride bırakıldığını vurguladı.

'UMUDUMUZU KAYBETMEDİK, MÜCADELEYE DEVAM'

Geçmiş yılın seçim sonuçlarına da değinen Özel, 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde yaşanan sonuçların tüm Türkiye’de büyük bir üzüntü yarattığını belirtti. Ancak bu sonuçların ardından umudu kaybetmediklerini ve mücadeleye devam ettiklerini ifade etti. “Geçen sene bugünlerde 14 ve 28 Mayıs'ta hepimizi çok üzen, kahreden, bütün memlekette duygusal çöküntü yaratan o sonuçtan sonra bitmedi, böyle olmamalı dedik” diyen Özel, bu süreçten sonra örgütlenme ve umut aşılamaya devam ettiklerini belirtti.

'O GÜN ESKİ İLE YENİ YARIŞMIŞ, YENİ KAZANMIŞTIR'

CHP’nin geleceği ve değişim süreci hakkında da önemli mesajlar veren Özel, “CHP değişirse Türkiye değişir. O değişimi kişilerin değişimi olarak tarif etmedik. Haksızlık olurdu, vefasızlık olurdu” şeklinde konuştu. Bu açıklamasıyla, CHP’nin sadece parti içi değil, ülke genelinde bir değişim sürecine öncülük etmesini hedeflediklerini belirtti.

Özel’in konuşmasında ayrıca, CHP’nin 31 Mart seçimlerinde Türkiye'nin birinci partisi olduğunu vurguladı ve değişim sürecinin kazanımını ön plana çıkardı. “O gün eski ile yeni yarışmış, yeni kazanmıştır” diyen Özel, yeni anlayışların ve reformların partiyi ve ülkeyi ileriye taşıyacağını ifade etti.

'ANKARA BİLDİRGESİ HAZIRLAYACAĞIZ'

Toplantıda, CHP’nin gelecek planları hakkında da bilgiler verildi. Özel, Ankara Bildirgesi’nin hazırlanacağını ve tüzük kurultayının 4 Eylül’de başlayacağını duyurdu. Bu kurultayda tüzüğün son şeklini alacağını belirtti. Ayrıca, 10 Nisan’dan itibaren mahallelerden, ilçelerden, illerden, STK'lardan ve akademiden katkılar alındığını, bu katkıların ortak akıl ve işbirliğiyle değerlendirileceğini söyledi.

Özgür Özel, toplantısında CHP’nin bir bütün olarak ülkeyi yönetmeye hazır olduğuna ve değişim süreçlerinde aktif rol alacağına dikkat çekti. “Biz biriz, beraberiz, hep birlikte bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz” ifadesiyle, parti içi dayanışma ve ortak hedeflere ulaşma kararlılığını dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN