Otopark ücreti ödeyenler dikkat! Usulsüz alınan paralar iade ediliyor: Mahkeme emsal kararı verdi

Otopark ücreti ödeyenler dikkat! Usulsüz alınan paralar iade ediliyor: Mahkeme emsal kararı verdi

Otopark ücreti ödeyenler dikkat, hakkınızı mutlaka bilin! Usulsüz alınan paralar teker teker iade ediliyor! Mahkemeden emsal karar...

Yaklaşık 1,5 yıl önce Mecidiyeköy'deki bir alışveriş merkezinin otoparkında yalnızca kısa bir süre kalan Aydın Ağaoğlu, 20 liralık ücret ödemesi talebine itiraz etti. Ücretin usulsüz olduğunu öne süren Ağaoğlu, konuyu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıdı ancak heyet, otopark işletmesinin "0-3 saat süresi aşıldı" beyanına dayanarak başvuruyu reddetti. Belirtilen giriş ve çıkış saatlerinin belgelerde yer almadığını belirten Ağaoğlu, durumu Tüketici Mahkemesi'ne taşıdı. Mahkeme, Ağaoğlu'nun 20 liralık ücretinin iade edilmesine karar verdi.

OTOPARK ÜCRETLERİNDE USULSÜZLÜK

Havalimanlarında otopark ücretlerine zam! Fiyatlar caddelerde park yeri atacak... İşte il il otopark ücretleri

Mahkeme, Ağaoğlu'nun otoparkta yalnızca bir saat kaldığını ve 2007 yılında alınan UKOME kararına göre usulsüz bir ücret talep edildiğini belirterek, 20 liralık ücretin iade edilmesine hükmetti. Mecidiyeköy'deki AVM'nin ücret tarifesi ise bu karar sonrası değişmedi. Ağaoğlu, Ataşehir ve Ümraniye'deki AVM'lerde de benzer durumlarda 0-3 saat ücretsiz uygulamanın sağlandığını vurguladı.

Aydın Ağaoğlu, tüketicilere otopark ücretleri konusunda dikkatli olmalarını ve giriş-çıkış saatlerini not etmelerini tavsiye etti. Özellikle plaka tanıma sistemlerinin saat bilgilerini göstermediği durumlarda, tüketicilerin haklarını savunmak için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmaları gerektiğini ifade etti. Ayrıca, AVM'lerin ödeme belgelerine giriş ve çıkış saatlerinin eklenmesinin önemine dikkat çekti.

Mecidiyeköy ve Florya'daki AVM'lerde, 0-1 saatlik sürelerin ardından ücret talep edildiği gözlemlendi. Ağaoğlu, bu uygulamaların UKOME kararına aykırı olduğunu belirterek, bu tür uygulamalarla mücadele etmeye devam edeceğini açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN