Ordulular fındık yerine bunu ekecek! 10 kat daha fazla kazandırıyor kilosu 350 TL'den satılıyor

Ordulular fındık yerine bunu ekecek! 10 kat daha fazla kazandırıyor kilosu 350 TL'den satılıyor

Ordulu vatandaşlar artık fındık yerine bu ürüne ekmek istiyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı el attı, Ordu Büyükşehir başkanı Hilmi Güler destekledi. Fındık kalitesinin düşük olduğu yerlere ekiliyor 10 kat daha fazla kazandırıyor. Kilosu ise 350 TL'den alacağım oluyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, tarım alanında çalışmalarına devam ediyor. Ordu ile bütünleşen fındık üretiminin yanı sıra son yıllarda eken sayısı artan bu ürünün kazancı da yüksek oluyor. Belediyenin destekleri ile geçmiş yıllarda Fidan dağıtılan ve Bugünlerde hasadı yapılarak kilosu 300 ile 350 TL'den alıcı bulan mavi yemiş üreticinin de sevince oluyor.

ÜRETİCİ DESTEKLENİYOR

2019 yılında başkanlık görevine gelen Hilmi Güler, kırsal kalkınma hedefleri doğrultusunda sürdürülen çalışmalara yeni bir boyut kazandırıyor. Taze tüketime önem veren Hilmi Güler, meyve sanayii açısından güçlü bir ticari ürün olarak görülen mavi yemiş üretimine başladı. Büyükşehir Belediyesi 2020 yılından itibaren Altınordu, Gülyalı, Gölköy, Gürgentepe, Kabadüz, Kumru, Mesudiye, Perşembe, Ulubey ve Ünye ilçelerinde bulunan 42 üretici 15.300 fidan desteğinde bulundu.

MAVİ YEMİŞ KAZANDIRIYOR

Yapılan destekler doğrultusunda mavi yemiş üretiminde önde gelen şehirler arasında yer alan Ordu, 51 dekarlık alanda üretim yapıyor. Mavi yemiş fındığın yanına ilave bir gelir olarak görülürken Ordu topraklarını sevdiği de belirtiliyor. Fındık biriminin düşük olduğu bahçelere ekilen maviymiş üreticinin birim alandan elde ettiği geliri de yaklaşık 10 kat arttırıyor.

BÜYÜK GETİRİ SAĞLIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi destekleri ile toprakla buluşan mavi yemişler özellikle Ünye ilçesinde üreticinin yüzünü güldürüyor, Üretici Volkan Sürgit, mavi yemişin önemli bir getiri olduğunu belirtti. Sürgit, “Fındığa alternatif ürün arıyorduk, pazar değeri daha fazla olduğu için mavi yemişe karar verdik. Arkadaşlarım ile birlikte ortak mavi yemiş üretmeye karar verdik. İlk olarak 5 dönümlük bir alanda başladı. Daha sonrasında ise Ordu Büyükşehir Belediyesinin fidan desteğinden yararlanarak üretim alanlarımızı genişlettik. O günden itibaren alanlarımızı genişleterek üretime devam ediyoruz. Ürünümüzün pazarda çok önemli bir karşılığı var. Tam anlamıyla üretim sağladığında dekardan 1-1.5 ton ürün elde edilebiliyor. Bizleri bu işte gelişmemize vesile olan ve güven sağlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler'e ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Karadeniz tarımına 'mavi yemiş' desteği - Son Dakika Haberleri

Büyükşehir Belediyesi mavi yemiş yetiştiriciliğinde yaygınlaşmaya işaret ederken eğitim ve her türlü teknik desteğin sürdürüleceğini de belirtti. Bunun yanı sıra üreticiye soğuk hava deposu ve pazarlama desteği de sağlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN