Dünya futbolunda bir ilk: San Marino ilk defa resmi maç kazandı

Dünya futbolunda bir ilk: San Marino ilk defa resmi maç kazandı

San Marino, futbol tarihine geçti. UEFA Uluslar Ligi'nde D Grubu'nda mücadele eden San Marino, Liechtenstein'i 1-0 mağlup ederek tarihinde ilk kez bir resmi maçı kazanmanın sevincini yaşadı.

UEFA Uluslar Ligi'nde mücadele eden San Marino, D Grubu'nda karşılaştığı Liechtenstein'ı 1-0 mağlup ederek tarihi bir başarıya imza attı. Bu galibiyet, daha önce hiç resmi bir maçı kazanamayan San Marino için büyük bir dönüm noktası oldu.

Tarihi zaferi getiren golü 53. dakikada Sensoli kaydetti. Bu golün ardından mavi-beyazlılar büyük sevinç yaşayarak unutulmaz bir ana tanıklık etti.

SAN MARİNO'NUN TARİHİ GOLÜ

1990'da başlayan San Marino futbol tarihi, yalnızca 1 galibiyete sahip. O galibiyet de 2004 yılında hazırlık maçında Liechtenstein'a karşı gelmişti.

San Marino galibiyetin ardından sosyal medyadan, "20 yıl, 4 ay ve 8 gün sonra zafere geri döndük" paylaşımında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN