Öğrenciler barınamıyor: En düşük kira 20 bin, yurt fiyatları 9 bin

Yeni akademik yıl öncesinde üniversite öğrencileri, konut kiralarındaki büyük artışlara tepki gösterdi. Başkentte öğrenci kiraları 20 bin liraya, yurt ücretleri ise 9 bin liraya kadar çıkarken, birçok öğrenci barınma sorunu yaşıyor.

Üniversitelerde yeni akademik yıl yaklaşırken, öğrenciler yüksek fiyatlar nedeniyle barınma sorunuyla karşı karşıya. ANKA'ya konuşan öğrenciler fahiş kira fiyatlarından dolayı yaşadıkları sorunları anlattı.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Halil İbrahim Asrağ, ev kiralarının 13 bin liradan 20 bin liraya yükselmesi sonucu evden çıkmak zorunda kaldığını belirtti. Asrağ, şu anda kalacak yeni bir ev ya da yurt aradığını söyledi.

Ankara Üniversitesi’nde okuyan Filistinli bir öğrenci, kiraların 20 bin lira, yurt ücretlerinin ise 9 bin lira civarında olduğunu ifade ederek, “Bu fiyatları ödememiz halinde cebimizde para kalmayacak” dedi. Filistin’deki savaş nedeniyle ailesinden maddi destek alamadığını belirten öğrenci, mevcut kirayı ödeyememesi durumunda yurt ya da başka bir konaklama seçeneği aramak zorunda kaldığını dile getirdi.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Halil İbrahim Asrağ, kira kontratının sona ermesinin ardından ev sahibinin kira bedelini yüzde 65 artırma teklifinde bulunduğunu ve bu artışı ödeyemediği için evden çıkmak zorunda kaldığını belirtti. Asrağ, yeni bir ev bulmanın büyük bir maddi külfet oluşturduğunu ve mevcut kiraları karşılamanın neredeyse imkansız hale geldiğini ifade etti.

Avukat Yasin Gökberk Çınar, konut sorununun çözümü için yasal düzenlemelerin yeterli olmayacağını ve hukukun tam olarak uygulanması gerektiğini vurguladı. Çınar, konutun bir barınma aracı değil, yatırım aracı olarak görülmesinin sorunları artırdığını belirtti.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, kira fiyatlarının belirli bir standarda ve yasal zorunluluğa göre tespit edilmesi gerektiğini ifade etti. Akçam, üniversite öğrencileri için uygun fiyatlı konut seçenekleri sunma konusunda çalışmalar yürüttüklerini, öğrencilere kiralarda yardımcı olmak için mal sahipleriyle görüştüklerini ve özel olarak öğrencilere yönelik uygun fiyatlı konut listeleri oluşturduklarını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN