Kiralara rekor zam geliyor! Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa... Eşyaları şimdiden toplamaya başlayın

Kiralara rekor zam geliyor! Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa... Eşyaları şimdiden toplamaya başlayın

Kiracılara üzücü haber, kiralara rekor zam geliyor! Eşyaları şimdiden toplamaya başlayın! Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa...

Üniversite öğrencileri ve yeni memur atamaları nedeniyle kiralık konut talebinde önemli bir artış gözlemleniyor. Üniversite sınav sonuçlarının açıklanması ve memur atamalarının yapılmasıyla birlikte, kiralık daire arayışındaki kişi sayısında ciddi bir artış yaşanacak. Bu durum, kira bedellerinde önemli bir yükselme beklentisini de beraberinde getiriyor.

KİRALIK KONUT TALEBİNDEKİ ARTIŞ

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat! Tüm kira sözleşmeleri e-Devlet'e geliyor: Meclis'te bayram sonrası yoğun mesai - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Üniversite eğitimi için şehir değiştiren öğrenciler, bulundukları şehirde yurt bulamadıkları takdirde kiralık evlere yöneliyor. Ayrıca memur olarak ataması yapılan bireyler de kira talebinde bulunuyor. Emlak sektörü temsilcileri, bu talep artışıyla birlikte yaklaşık 500 bin kiralık konut ihtiyacı öngörüyor. Bu durumun, kira fiyatlarını ortalama yüzde 30 oranında artırabileceği belirtiliyor.

KİRALIK KONUT PAZARINDA HAREKETLİLİK

Kiralık konut piyasasında hareketlenme yaşanıyor. Üniversite sınav sonuçlarının açıklanması, memur atamaları ve düğün sezonunun etkisiyle kiralık konut talebinde önemli bir artış yaşanması bekleniyor. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya gibi büyük şehirlerde kiralık daire arayışının yoğunlaştığı gözlemleniyor.

ÖĞRENCİLER İÇİN TALEP EDİLEN KONUT NİTELİKLERİ

1 MART-30 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA ÖDENMEYEN İŞ YERİ KİRALARI NEDENİYLE KİRA SÖZLEŞMESİNİN FESİH EDİLEMEMESİ VE KİRACININ TAHLİYE EDİLEMEMESİ | Tüzel & Gülşen Hukuk ve Arabuluculuk Bürosu

Özellikle üniversite öğrencileri tarafından talep edilen kiralık konutların başında 1+1 ve 2+1 daireler geliyor. Bu talebin, öğrenci nüfusunun yoğun olduğu bölgelerde daha belirgin olduğu ifade ediliyor.

KİRA FİYATLARINA YÜZDE 30 ZAM

Sektör temsilcileri, kiralık konut talebindeki artışın kira fiyatlarına doğrudan yansıyacağını belirtiyor. Satılık konut fiyatlarının bu dönemde daha stabil kalabileceği, ancak kiraların ortalama yüzde 30 oranında artabileceği öngörülüyor. Ayrıca, konut üretiminin artırılması gerektiği vurgulanırken, yüksek girdi maliyetlerinin proje üretimini zorlaştırdığı ifade ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN