Temmuz'da kiraların yüzde 20'si kesilecek mi? Cevdet Yılmaz kesin açıklamayı yaptı

Temmuz'da kiraların yüzde 20'si kesilecek mi? Cevdet Yılmaz kesin açıklamayı yaptı

Ev sahipleri arasında gerginliğe neden olan stopaj vergisi netlik kazandı! Temmuz'da kiraların yüzde 20'si kesilecek mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konu ile ilgili açıklama yaptı...

Yeni vergi paketi taslağında yer alan kiradan stopaj vergisi konusu, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir televizyon programında, kira gelirleri için yüzde 20 stopaj kesintisi yapılacağına dair iddialara netlik kazandırdı.

CNN Türk canlı yayınında konuşan Yılmaz, vergi paketi hakkında süregelen tartışmalara değinerek, kira gelirlerine yönelik stopaj kesintisi iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

KİRA GELİRLERİNE YÜZDE 20 STOPAJ KESİNTİSİ GELİYOR MU?

Kira gelirleri için yüzde 20 stopaj kesintisi yapılacağı iddiaları hakkında açıklamalarda bulunan Yılmaz, "Mevcut çalışmalarımızda böyle bir düzenleme bulunmamaktadır. Zaten 500 liranın üzerindeki kiraların bankalar aracılığıyla ödenmesini öngören bir sistemimiz mevcut. Bunun dışında, şu anda böyle bir konu gündemimizde yer almıyor" dedi.

Yılmaz, Maliye ve Çalışma Bakanlıklarının sürekli teknik çalışmalar yaptığını ve gündemdeki tartışmalara göre farklı seçenekler sunduklarını belirterek, "Maliye ve Çalışma Bakanlıkları, sürekli teknik çalışmalar yapar. Gündemdeki tartışmalara göre değerlendirmeler yapar ve farklı seçenekler sunarlar. Bu çalışmalar, etki analizleri tamamlanmadan ve siyasi kararlara dönüşmeden sadece hazırlık aşamasında kalır. Bu nedenle, bu aşamadaki çalışmalar üzerinden spekülasyon yapmak ve hükümetin resmi bir teklif sunduğu izlenimini yaratmak kesinlikle doğru değildir" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN