İYİ Partili Kürşad Zorlu'dan yeni vergi paketi eleştirisi: Kiralar daha da artacak

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni vergi paketi hazırlıklarına ilişkin yaptığı açıklamada, konut kiralarından yüzde 20 stopaj alınmasının kiraları daha da artıracağını belirtti. Zorlu, “Sorunu bir başka sorun çıkararak çözemezsiniz” diyerek tepki gösterdi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni vergi paketi hazırlığına ilişkin sosyal medya hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Zorlu, paylaşımına kiralarda yüzde 25 sınırı uygulamasının 1 Temmuz’da sona erecek olması nedeniyle daha önce verdiği araştırma önergesinin TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildiği görüşmede yaptığı konuşmayı da ekleyerek tepki gösterdi.

'KİRALARI DAHA DA ARTACAK'

Kürşad Zorlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e hitaben yaptığı açıklamada, konut kiralarından yüzde 20 stopaj alınmasının planlandığına dair iddialara değindi.

Zorlu, bu şekilde kiraların daha da artacağına dikkat çekerek, "Sayın Şimşek, konut kiralarından yüzde 20 stopaj almayı planladığınız iddia edilmektedir. Fakat sanırım görmek istemediğiniz şu ki, bu şekilde kira fiyatları daha da artacaktır. Zira ev sahipleri aldıkları kiranın yüzde 20'sini her ay vergi olarak ödeyecek ise bunun kiracılara ek kira zammı olarak yansıması kaçınılmazdır." ifadelerini kullandı.

'SORUNU BAŞKA BİR SORUN ÇIKARARAK ÇÖZEMEZSİNİZ'

Zorlu, TBMM’de sunduğu araştırma önergesiyle farklı çözüm seçeneklerini tartışmak istediğini belirterek, "İşte bunun için TBMM’de araştırma önergesi vermiş ve çözüm için farklı seçenekleri hep birlikte konuşalım istemiştim. Sorunu bir başka sorun çıkararak çözemezsiniz!" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN