Ne üzüm yaprağı ne kiraz! Fındığın yaprağı da değerlendi, çok az kişi bunu biliyor: Fındık yaprağından sarma yaptılar

Ne üzüm yaprağı ne kiraz! Fındığın yaprağı da değerlendi, çok az kişi bunu biliyor: Fındık yaprağından sarma yaptılar

Giresun’un Piraziz ilçesinde yöresel lezzetleri tanıtmak isteyen ev hanımları fındık yaprağından sarma yaptılar. Çok az kişinin bildiği lezzet sırrını tadanlar ise inanamadı. İşte, Giresun’un gizli kalan lezzeti fındık yaprağı sarması…

Giresun Piraziz’de ev hanımlarının kurduğu Piraziz Yerel Eylem Grubu Derneği (PİRYEG) tarafından içle stadında başlayan festivalde, yöreye özgü çalı çileği çorbası, fındık yaprağı sarması, karayemiş tuzlaması, Piraziz köftesi, fındıklı burma tatlısı gibi yaklaşık 100 çeşit ürün sergilendi. İlçe kadınlarının yaptığı yemekler, il ve ilçe dışından gelen katılımcıların beğenisine sunuldu.

YÖRESEL BİTKİLERDEN FARKLI LEZZETLER ORTAYA ÇIKTI

PİRYEG görevlisi ve organizasyonun sorumlusu Demet Öztürk, İHA muhabirine, amaçlarının yerel ürünlerin tanınırlığını artırmak olduğunu belirtti. Festivalde fındık yaprağı sarması, ısırganlı pasta gibi çeşitli lezzetleri sergilediklerini söyleyen Öztürk, yörede yetişen bitkileri kullanarak farklı lezzetler ortaya çıkardıklarını belirtti.

findik-yapragi-sarmasi-1.jpg

TARİFİ 80 YAŞINDAKİ BİR TEYZEDEN GELİYOR

Özellikle fındık yaprağı sarmasının unutulan bir lezzet olduğunu dikkat çeken Öztürk, “Piraziz’de yaşayan 80 yaşındaki bir teyzemizin tarifi ile fındık yaprağı sarmasını yaptık. Amacımız eski tatlarımızı günümüzde de tadabilmek, kaybolmamasını sağlamak.” dedi.

Yörelerinde vejeteryan ürün çeşitliliğinin de fazla olduğunu söyleyen Öztürk, “Bu ürünleri günümüze uyarlamak istedik. Isırganı pastaya dönüştürdük, çok da lezzetli oldu” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN