Kahramanmaraş’ın lezzetini tüm dünya duydu! TasteAtlas yazdı gurur yaşandı: O lezzet enler listesinde

Kahramanmaraş’ın lezzetini tüm dünya duydu! TasteAtlas yazdı gurur yaşandı: O lezzet enler listesinde

Dünyanın en iyi yemeklerini listeleyen TasteAtlas’ın listesine yine bir Türk yemeği damga vurdu. Bu platform tarafından yapılan liste sayesinde Kahramanmaraş’ın lezzetini tüm dünya duydu. İşte, enler listesine giren o lezzet…

Ünlü yemek eleştirmenleri ve otantik yemek tariflerinin derlendiği araştırma platformu TasteAtlas, 2023 yılında dünyanın en iyi sakatatlarını belirlediği kapsamlı bir liste yayınladı. Bu listeye göre, Kahramanmaraş’ın ünlü ve lezzetli yemeklerinden biri olan kelle paça, en iyi sakatatlar arasında 11. sırada yer aldı.

Kahramanmaraş mutfağının özgün lezzetlerinden biri olan kelle paça, zengin tarihi ve kendine özgü tadıyla gastronomi dünyasında kendine sağlam bir yer edinmeyi başardı. Bu özel yemek, özellikle et severlerin vazgeçilmez tercihlerinden biri olarak öne çıkıyor. TasteAtlas’ın listesinde ilk 11’de yer alması, Kahramanmaraş mutfağının uluslararası arenada daha geniş bir tanınırlık kazandığını gösteriyor.

KELLE PAÇA ÇORBASININ MALZEMELERİ

  • 1 adet kelle (dana, koyun veya dana)
  • 4 adet ayak (dana, koyun veya dana)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)

Servis İçin:

  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı sirke
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

kahramanmaras-kelle-pacasi-1.jpg

KELLE PAÇA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

  1. Unu tereyağında kavurun. Çırpma teli yardımıyla suyu azar azar ilave edip kaynamaya bırakın.
  2. Bir kâsenin içinde yumurta sarısı, limon suyu ve yoğurdu çırpın. Kaynayan sudan bir kepçe alıp tencereye azar azar ve çırparak ekleyin.
  3. Haşlanıp ayıklanmış kelle etini ve ezilmiş sarımsağı ekleyin, bir iki taşım kaynatın. Son olarak tuzunu ilave edin.
  4. Lokantalarda içtiğiniz kelle paçayı aratmayacak çorbanız hazır.

Kelle paçanın TasteAtlas listesinde kendine yer bulması, Kahramanmaraş mutfağı için uluslararası arenada önemli bir başarı olarak değerlendiriliyor. Bu lezzetli sakatat, hem yerel hem de küresel çapta takdir görüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN