Marketlerde yeni uygulama! Güvenli gıdaya ulaşımın ilk adımı atıldı: Artık böyle olacak…

Marketlerde yeni uygulama! Güvenli gıdaya ulaşımın ilk adımı atıldı: Artık böyle olacak…

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, tüketicilerin güvenli gıdalara ulaşımını kolaylaştırmak için başlattığı çalışmalar kapsamında marketlerde yeni uygulama başladı. İlk olarak Tarım ve Kredi Sıfır Market’te hayata geçirilen uygulama sayesinde sahte gıda tüketiminin önüne geçilecek…

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın başlattığı 'Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması', tüketicilere ürünler hakkında detaylı bilgilere kolayca erişim sağlıyor. İşte bu yenilikçi uygulamanın detayları ve sağladığı avantajlar:

KAREKOD UYGULAMASI NEDİR?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen karekod uygulaması, gıda işletmelerinde ve zincir marketlerde ürünlerin güvenilirliğini artırmayı hedefliyor. Tüketiciler, alışveriş yapmadan önce ürünlerin üretim aşamasından tüketim sürecine kadar olan detaylarına erişebilirler.

marketlerde-karekod-uygulamasi-1.jpg

UYGULAMANIN AMACI VE FAYDALARI

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Hukuk Komisyonu Üyesi Baki Öztürk'e göre, uygulamanın temel amacı tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşabilmesini sağlamaktır. Ürünlerin güvenilirlik seviyesi, işletme denetim sorgulama ile kolayca öğrenilebilir.

Tüketiciler, "Tarım Cebimde" uygulaması üzerinden işletme denetim sorgulama seçeneği ile ürünün kayıt/onay numarası, unvan, adres ve en son denetim tarihine kadar birçok bilgiye erişebilirler. Bu sayede, alışveriş öncesinde ürünlerin taklit olup olmadığını veya güvenilir olup olmadığını kontrol edebilirler.

İŞLETMELERİN UYGULAMAYA GEÇİŞİ VE NASIL KAREKOD OLUŞTURACAKLAR

Uygulamanın Geçişi

İşletmeler, https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresi üzerinden "İşletme Karekod Oluşturma" linkine tıklayarak gerekli bilgileri doldurup kendi karekod belgelerini oluşturabilirler. Bu belgeler, müşterilerin kolayca görebileceği yerlere asılmalıdır ve şeffaflık ilkesine uygun şekilde sunulmalıdır.

marketlerde-karekod-uygulamasi-2.jpg

Tüketici Bildirimleri

Vatandaşlar, şüpheli bir ürün tespit ettiklerinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın iletişim bilgilerini kullanarak veya ALO 174 GIDA HATTI ve ALO 175 TÜKETİCİ DANIŞMA HATTI aracılığıyla şikayet ve ihbarlarını iletebilirler. Uygulamanın ilerleyen dönemlerinde, denetim sonuçları da karekod üzerinden erişilebilir olacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması', tüketicilere sağladığı şeffaflık ve güvenilirlik ile gıda güvenliğini önemli ölçüde artırmaktadır. Bu yenilikçi adım, işletmeler arasında rekabeti artırırken, tüketicilerin sağlık standartlarına uygun ürünlere kolayca erişimini sağlamaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN