Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak? O bölgelerde sürpriz yağış: Meteoroloji Bölge Müdürü açıkladı

Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak? O bölgelerde sürpriz yağış: Meteoroloji Bölge Müdürü açıkladı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala ülke genelinde havaların nasıl olacağı merak edilmeye başlandı. Son günlerde aşırı sıcakların yanı sıra sağanak yağışlar görünürken Meteoroloji Bölge Müdürü detaylı açıklamalarda bulundu. Peki, Kurban Bayramı’nda hava nasıl olacak? İşte detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Haziranın ilk günleriyle beraber ülke genelinde sıcaklık artışı gözlemlenmeye başlandı. Yaz mevsimi etkisini aniden gösterdiler lakin son günlerde bu sıcaklığın yanı sıra sağanak yağışlar da etkili oldu. Ülke genelinde ise Kurban Bayramı’nda havanın nasıl olacağı konusu gündemdeki yerini aldı. Meteoroloji Bölge Müdürü ise milyonların merak ettiği sorunun yanıtını verdi.

Eski Meteoroloji Bölge Müdürü Murat Şahin, önümüzdeki hafta için dikkat çeken hava durumu tahminleri yaptı. İstanbul dahil kıyı kesimlerde sıcaklıkların hızlı ve ani bir artış göstereceğini belirten Şahin, Salı ve Çarşamba günleri sıcaklıkların zirve yapacağını söyledi. Haziran ayı sıcaklık rekorlarının da kırılabileceğini ifade eden Şahin, Cuma ve Cumartesi günleri kuzeybatı kesimlerde sıcaklıkların biraz normal değerlere döneceğini belirtti. Kurban Bayramı tatili için ise iç kesimlerde yağış uyarısında bulundu.

yeni-proje-8.jpg

İSTANBUL VE KIYI KESİMLERDE SICAKLIK ARTIŞI

Pazartesi günü İstanbul başta olmak üzere kıyı kesimlerde sıcaklıkların hızla yükseleceğini belirten Şahin, ani sıcaklık artışına karşı vatandaşları uyardı. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanların dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

yeni-proje-9.jpg

SALI VE ÇARŞAMBA GÜNLERİ ZİRVE YAPACAK

Salı ve Çarşamba günleri, sıcaklıkların pik yapacağını ifade eden Şahin, bu iki günün Haziran ayı için rekor sıcaklıklar getirebileceğini söyledi. Sıcaklık artışının etkisiyle güneş çarpması ve susuzluk gibi sağlık problemlerine karşı önlem alınması gerektiğini belirtti.

CUMA VE CUMARTESİ BİRAZ NORMALLEŞME

Haftanın ilerleyen günlerinde, özellikle Cuma ve Cumartesi günleri kuzeybatı kesimlerde sıcaklıkların biraz normal değerlere döneceğini belirten Şahin, bu dönemde hava sıcaklıklarının mevsim normallerine daha yakın olacağını ifade etti.

yeni-proje-10.jpg

KURBAN BAYRAMI TATİLİNDE YAĞIŞ BEKLENİYOR

Murat Şahin, Kurban Bayramı tatili için de hava durumu tahminlerini paylaştı. İç kesimlerde yağış beklendiğini belirten Şahin, tatil planı yapacak vatandaşların bu durumu göz önünde bulundurması gerektiğini söyledi. Yağışların özellikle öğleden sonra ve akşam saatlerinde etkili olacağını ifade etti.

Eski Meteoroloji Bölge Müdürü Murat Şahin’in bu önemli uyarılarına kulak vererek, önümüzdeki haftanın hava koşullarına hazırlıklı olmakta fayda var. Özellikle sıcaklık artışının sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN