Komşu ülkede salgın başladı, Türkiye'yi panik sardı! 1 haftada 5 ölüm: Sivrisineklerden bulaşıyor

Komşu ülkede salgın başladı, Türkiye'yi panik sardı! 1 haftada 5 ölüm: Sivrisineklerden bulaşıyor

Koronavirüs pandemisi sonrası tüm dünya büyük bir karantinaya alınmıştı. Ülkemizde de kötü bir etki yapan Kovid-19 etkilerini halen sürdürürken komşu ülkemiz Yunanistan'dan gelen son dakika haberleri herkesi korkuttu. Komşu ülkede salgın başladı, Türkiye'yi panik sardı! 1 haftada 5 ölüm. Sivrisineklerden hızla buluşuyor. Virüsü kapanın kurtulma şansı yok. Acil önlem alınmalı.

Yunanistan'dan gelen salgın hastalık uyarısı tüm ülkemizi ayağa kaldırdı. İlk kez 1937 yılında Uganda'da tanımlanan Batı Nil Virüsü, tekrardan hortladı. Komşu ülkede salgın başladı, Türkiye'yi panik sardı! 1 haftada 5 ölüm. Sivrisineklerden bulaşıyor. Her ısırıldığınızda hemen kontrol edin.

İnsanların yanı sıra pek çok memeli hayvan türüne de kolayca bulaşabilen Batı Nil Virüsü, 50 yaş ve üzeri kişilerde çok daha hızlı ve etkili ilerliyor. Sivrisinek ısırığı ile bulaşan bu virüsün son bir haftada yayılması sebebiyle Yunanistan'da bulunan vatandaşlara uyarılar yapıldı.

yeni-proje-2024-08-04t131740-514.jpg

YUNANİSTAN'DA SALGIN HASTALIK PANİĞİ! 1 HAFTADA 5 KİŞİ HAYATINU KAYBETTİ

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY) tarafından yapılan açıklamada, 2024 yılında Batı Nil Virüsü virüsünün, ülkenin farklı noktalarında 6 kişinin ölümüne neden olduğu, ifade edildi. Açıklamada, bu ölümlerden 5'inin son bir haftada kaydedildiği belirtildi.

SİVRİSİNEKLERDEN HIZLA İNSANLARA BULAŞIYOR

Uzmanlar, sivrisineklere karşı kişisel korunmanın önemini vurgulayarak virüsün özellikle Kardiça, Larissa, Trikala, İmathia, Selanik ve Pela'da tespit edildiğine dikkati çekti.

yeni-proje-2024-08-04t131711-926.jpg

BATI NİL VİRÜSÜNÜN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Kişinin hastalık taşıyan sivrisinek tarafından ısırılmasının ardından virüsün ilk belirtilerini göstermesi yaklaşık olarak 2 ila 15 gün sürer. Enfeksiyon, kuluçka süresinin ardından farklı klinik bulgulara sebep olur. Bazı vakalar hiçbir belirti göstermezken bazıları yatarak tedavi gerektirecek ve hatta ölüme yol açacak kadar ciddi seyirli olabilir. Batı Nil Virüsü'ne bağlı olarak gelişen hastalıkta çoğu zaman ilk görülen belirti baş ağrısıdır. Çoğunlukla grip benzeri semptomlarla ortaya çıkan Batı Nil Virüsü belirtileri arasında baş ve sırt ağrısı, ani yüksek ateş, hâlsizlik, mide bulantısı, kusma, ishal, kaslarda güçsüzlük, deride kızarıklık ve lenfadenopati olarak bilinen lenf bezlerinin aşırı şekilde şişmesi gibi semptomlar yer alır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN