Kiracılara kötü haber! Bunu yapana 100 bin lira ceza

Kiracılara kötü haber! Bunu yapana 100 bin lira ceza

1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan düzenleme ile yüzde 25 kira zam sınırı kaldırılıyor. Bu değişikliğin ev sahipleri ve kiracılar arasında gerilimi artırması beklenirken, kiracılar için yeni bir uyarı daha yapıldı.

Belirtilen kurallara uymayan kiracıların evden çıkarılacağı ve 100 bin TL para cezası ödemek zorunda kalacakları açıklandı.

GÜNLÜK KİRALIK EVLER İÇİN YENİ DÜZENLEME

Yaz mevsimiyle birlikte tatil sezonunun açılması, günlük kiralık evlerde artışa neden oldu. Bu durumu kontrol altına almak amacıyla yılbaşında yeni bir uygulama hayata geçirildi.

100 BİN TL PARA CEZASI

Yeni düzenlemeye göre, kiracılar kirada oldukları evi günlük kiraya vererek gelir elde edemeyecek. Bu kurala uymayan kiracılara 100 bin TL para cezası kesilecek. Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri, İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, yaptığı açıklamada, kiralanan konutları izinsiz bir şekilde kiraya veren kiracılara 100 bin TL para cezası uygulanacağını belirtti.

KİRACILAR İÇİN EVDEN ÇIKARMA YAPTIRIMI

Kiracılar, kirada oturdukları evin odasını ev sahibinin izni ve haberi olmadan kiraya verirlerse, evden çıkarılma yaptırımı ile karşı karşıya kalacaklar. Eğer kira sözleşmesinde bu durumu yasaklayan bir madde (alt kiracı) bulunmuyorsa, ev sahipleri bu durumda haklı sayılacak. 100 bin TL ceza ise turizm amaçlı kullanılan konutlardaki alt kiracılar için geçerli olacak.

Bu düzenlemeler, kira piyasasında denetimi artırmayı ve yasadışı kiralama faaliyetlerini önlemeyi amaçlıyor. Ev sahipleri ve kiracıların bu kurallara dikkat etmeleri ve belirtilen yaptırımlara maruz kalmamaları için gerekli önlemleri almaları büyük önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN