İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri başladı: Kaçakçılara 2 milyon 600 bin lira ceza

İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri başladı: Kaçakçılara 2 milyon 600 bin lira ceza

Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri başladı. Yetkililer, kaçak girişleri önlemek için sıkı denetimler yapıyor. Bu kapsamda 1 Haziran öncesinde 23 araçta 823 küçükbaş ve 325 büyükbaş hayvan kaçak olarak taşınırken yakalandı. Kaçakçılara 2 milyon 600 bin lira civarında idari para cezası kesildi.

Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri başladı. 1 Haziran'dan itibaren İstanbul'a kurbanlık hayvan girişi izni verildi, ancak kaçak girişleri önlemek için yoğun denetimler de yapılıyor.

Kuzey Marmara Otoyolu Riva Canlı Hayvan Sevk Kontrol Noktası'nda Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından hayvan sevk kontrolleri yapılıyor. İstanbul Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, yaptığı açıklamada 28 bin adet kurbanlık hayvanın yolda olduğunu ve geçen yıl kesilen hayvan sayısına yakın bir sayıda kurbanlık hayvan beklendiğini söyledi.

KAÇAK HAYVAN TAŞIYANLARA CEZA!

Yoğun denetimler sonucunda 23 araçta 823 küçükbaş ve 325 büyükbaş hayvan kaçak olarak taşınırken yakalandı. Bu hayvanlara 2 milyon 600 bin lira civarında idari para cezası kesildi.

KURBANLIK HAYVANLAR NASIL KONTROL EDİLİYOR?

Kurbanlık hayvanlar, sevkiyattan önce bağlı bulundukları il, ilçe tarım müdürlüklerine götürülüyor ve burada sağlık kontrolünden geçiriliyor. Aşıları kontrol ediliyor ve veteriner sağlık raporu düzenleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN