Güney Amerika'dan sonra Türkiye'de o ilimizde ilk kez ekildi! Siyah domateste ilk hasat: Sonucu yüz güldürdü

Güney Amerika’nın kendine özgü siyah domatesleri o ilimizde ilk kez ekildi. Yetişip yetişmeyeceğini bilmeden eken çiftçi ilk ürünlerini gördü. Sonucu yüz güldürdü...

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde çiftçiler, Güney Amerika ve Antalya'yı aratmayan siyah domates üretimine başladı. İlk kez denenen bu üretim, başarılı sonuçlar vererek gelecek yıl için daha geniş alanlarda ekim planlarının yapılmasına vesile oldu.

GALAPAGOS'TAN YÜKSEKOVA'YA SİYAH DOMATES YOLCULUĞU

Anavatanı Güney Amerika'daki Galapagos Adaları olan siyah domatesler, Türkiye'de genellikle Akdeniz iklimine sahip bölgelerde, özellikle de Antalya'da yetiştiriliyor. Ancak Yüksekova ilçesindeki girişimci çiftçiler, bu özel türü kendi topraklarında yetiştirme kararı alarak önemli bir adım attı.

GÜLLÜCE KÖYÜ'NDE İLK HASAT SEVİNCİ

Yüksekova-Esendere yolu üzerinde bulunan Güllüce köyünde yaşayan çiftçi Yılmaz Güneç, ilkbaharın başlarında tarlasına siyah domates fideleri ekti. Aylar süren bakım ve emek sonrasında, siyah domatesler ilk meyvelerini vermeye başladı.

Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirken, tarlayı ziyaret ederek çiftçi Yılmaz Güneç'i başarısından dolayı tebrik etti. Geçirken, siyah domates üretiminin Yüksekova'da da mümkün olduğunu gösterdiklerini ifade ederek “Aslında siyah domatesimizin ana merkezi güney Amerika’dır. Türkiye’de Akdeniz iklimine dayalı yerlerde yetişiyor. Özellikle Antalya ilimizde yetişiyor. Artık hayal olan siyah domates çiftçimiz tarafında ilkbaharda ekimi yapılmıştı. Şükürler olsun şuna verim vermeye başladı. Tek amacımız ilçemizi tümüyle tarımla buluşturmak olacak” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN