Günde 500 tane dikiyor, Türkiye'nin her yerine satılıyor: 300 TL'ye kadar fiyat biçiliyor

Günde 500 tane dikiyor, Türkiye'nin her yerine satılıyor: 300 TL'ye kadar fiyat biçiliyor

Günlük olarak 500 adet dikimini gerçekleştiriyor! Türkiye'nin dört bir yanına satılıyor! 300 TL'ye kadar fiyat biçiliyor...

Diyarbakır Merkez Suriçi'nde 25 yıldır şalvar üretimi yapan Hüseyin Aslanhan, Diyarbakır şalvarlarını Türkiye’nin dört bir yanına göndererek büyük bir talep görüyor. Güneydoğu Ekspres’e konuşan Aslanhan, hem imalat hem de toptan satış gerçekleştirdiklerini açıkladı.

DİYARBAKIR ŞALVARI VE MODELLERİ

Aslanhan, genellikle kadın şalvarları ürettiklerini belirterek, "Burası hem imalat hem de toptan satış yeri. Diyarbakır'a ait şalvarlar ve İç Anadolu Bölgesi'ne ait şalvar modellerini dikiyoruz. Burada halk genelde kendi yöresine ait şalvarlar giydiği için en çok Diyarbakır şalvarı dikiyoruz. Türkiye genelinde daha çok iki çeşit şalvar modelleri kullanılıyor. Biri ağı yukarıda olan, diğeri de ağı aşağıda olandır. Diyarbakırlılar da ağı aşağıda olanı kullanıyorlar. Çünkü edebe daha yakın olduğu için" dedi.

salvar-1.png

Diyarbakır şalvarları, Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor. Aslanhan, Batı illerinde satışların yüksek olduğunu ve mevsimlik tarım işçileri ile köylerde yaşayanların sıklıkla şalvar aldığını belirtti. Ayrıca, bazı kadınlar ve erkekler düğünlerde giymek amacıyla da şalvar satın alıyor.

50 TL'DEN 300 TL'YE KADAR ÇIKIYOR

Şalvar üretiminde 25 yılı geride bırakan Aslanhan, günlük olarak 500 şalvar diktiklerini açıkladı. Kadın şalvarlarının birim fiyatı 150 TL, erkek şalvarlarının 300 TL ve çocuk şalvarlarının ise 50 TL olarak belirlendi. Kumaşların genellikle Bursa’daki kumaş fabrikalarından temin edildiğini belirten Aslanhan, Diyarbakır şalvarlarının kalite ve gelenekselliğiyle dikkat çektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN