Fiş almayanlar dikkat rekor ceza kapıda! Hem alıcı hem satıcının başı ağrıyacak: 30 Bin TL cezası var

Fiş almayanlar dikkat rekor ceza kapıda! Hem alıcı hem satıcının başı ağrıyacak: 30 Bin TL cezası var

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından getirilen gelir artırıcı düzenlemeler kapsamında fiş ve fatura almayanlar rekor cezalarla karşı karşıya kalacak. Hem satıcıya hem de alıcıyı ilgilendirecek yeni düzenleme kapsamında fatura ve fiş almayanlara tam 30.000 TL tutarında ceza geliyor. İşte tüm detaylar…

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelir artırıcı düzenlemeler kapsamında fiş ve fatura gibi belgelerin düzenlenmesi için yeni bir düzenlemeye imza attı. Faturada fiş almayanlar yeni düzenleme kapsamında ağır cezalarla karşı karşıya kalacak. Kayıt dışı ticaretin azaltılması öngörülürken yeni düzenlemelerin detayı da merak ediliyor. Gelir İdaresi Başkanlığının hazırladığı öneriler kapsamında toplumun tamamını ilgilendiren alışverişte belge düzenlemesi yapılacak.

FİŞ ALMAYANIN BAŞI AĞRIYACAK

Faturayı fiş gibi belgeleri düzenleyenler tutarın %10'una kadar ve en az 3.400 TL tutarında özel usulsüzlük cezası ile karşı karşıya kalıyor. Alıcının mükellef yerine tüketici olması durumunda ise ceza 1/5 oranını uygulanmaktadır.

Fiş veya fatura vermeyen esnafı zor günler bekliyor! Ceza 2 kat arttı - Son Dakika

Gelir İdaresi Başkanlığı yeni dönem kapsamında hem alıcı hem de satıcılara uygulanacak cezaların arttırılması talebinde bulundu. Bu doğrultuda satıcılar yönünde belge düzenine uyulmaması ile birlikte 1 tespitte 3.400 TL olan asgari tutarın 30.000 TL'ye yükseltilmesi belirtiliyor. Satış bedelinin yüksek olması durumunda tutarın %30'u kadar özel usulsüzlük cezası uygulanacak. Alıcılar 5 gün içerisinde belge düzenlenmemesi durumunu Gelir İdaresi Başkanlığı’na bildirmesi durumunda cezadan muaf tutulacak.

HESABINI KULLANDIRANLARA AĞIR CEZA

Hesabına başkasına kullandıranlar büyük cezalarla karşı karşıya kalacak. Yaptığı satış tutarlarını şirket hesabı yerine aile hesabı veya başkasının IBAN hesabına havale yaptıran kişiler kendisine ait hesabı bu durumlarda kullandıranlara ise ağır yaptırımlar uygulanacak.

Hem hesabını kullandıranlar hem de hesabı kullananlar için asgari 30.000 TL azami ise 20 milyon TL olmak üzere işleme konu olan tutar doğrultusunda %10 kadar ayrı ayrı özel usulsüzlük cezası uygulanacak.

POS Makinesi Kullanımı: Adımlarla Öğrenin - Trendyol Blog

POS CİHAZINI SAKIN KULLANDIRMAYIN

Yapılan düzenlemeler kapsamında sıkça gündemde yer alan konulardan biri de POS cihazları oluyor. POS cihazına başkasına kullandıranlar ağır cezalarla karşı karşıya kalacak. Bu doğrultuda mükellefiyet türüne göre her iki tarafta 22.000 TL'den başlayıp 90.000 TL'ye kadar ulaşan özel usulsüzlük cezası ile karşı karşıya kalıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN