Farah Zeynep Abdullah'tan Nur Sürer’e Yılmaz Güney tepkisi

Farah Zeynep Abdullah'tan Nur Sürer’e Yılmaz Güney tepkisi

Altın Portakal Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü alan Nur Sürer, ödülünü Yılmaz Güney’e ithaf etti. Bu açıklama sosyal medyada geniş yankı bulurken, Farah Zeynep Abdullah, Güney'e yönelik eleştirilerini yeniden gündeme taşıdı.

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Mukadderat’ filmindeki performansıyla *‘En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’*nü kazanan Nur Sürer’in ödül töreninde yaptığı teşekkür konuşması sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Sürer, konuşmasında ödülünü Yılmaz Güney’e ithaf ederek, "Değersizleştirilmeye çalışılan en kıymetli ustamız Yılmaz Güney için alıyorum" dedi. Bu açıklama, geçen yıldan bu yana Yılmaz Güney’e yönelik eleştirileriyle bilinen oyuncu Farah Zeynep Abdullah’ın yeniden tepki göstermesine yol açtı.

Abdullah, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ne yılmaz güneyi be" şeklinde bir ifadeyle Sürer’in açıklamalarına eleştirisini dile getirdi. Bu tepki, Abdullah’ın daha önceki Yılmaz Güney eleştirileriyle bağlantılı olarak yeniden gündeme geldi. Abdullah, daha önceki bir paylaşımında Güney’e yönelik sert ifadeler kullanmış ve bu durum sinema dünyasında büyük tartışmalara yol açmıştı.

YILMAZ GÜNEY HAKKINDAKİ TARTIŞMALARIN GEÇMİŞİ

Farah Zeynep Abdullah’ın Yılmaz Güney’i hedef alan eleştirileri, ünlü yazar Murathan Mungan’ın Güney’i ölüm yıldönümünde andığı bir mesaj sonrası gündeme gelmişti. Mungan, Yılmaz Güney’i “sinemamızın en iyi yürüyen erkeği” olarak nitelendirmişti. Bunun üzerine Abdullah, Güney’in kadınlara yönelik şiddet geçmişine atıfta bulunarak eleştirilerde bulunmuştu. Bu paylaşım, sanat camiasından farklı tepkiler aldı ve ünlü piyanist Fazıl Say da Abdullah’a tepki gösteren isimler arasında yer aldı.

TEPKİLER VE SOSYAL MEDYADA DEVAM EDEN POLEMİK

Abdullah’ın Yılmaz Güney’e yönelik eleştirileri sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, diğer sanatçılarla yaşadığı tartışmalar da dikkat çekti. Daha önce, ünlü sunucu Mehmet Ali Erbil’in ekrana dönüşüne de sert tepki göstermiş, bunun üzerine Kanal D tarafından kendisine yanıt verilmişti. Abdullah, sosyal medya platformu X üzerinden bu tartışmalarına devam ederken, kullandığı dil zaman zaman eleştirilere neden oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN