Evinde misafirlerine yapıyordu şimdi ise dünyaya! Irak, Hollanda, Amerika: Şırnak'tan dünyaya açıldı

Evinde misafirlerine yapıyordu şimdi ise dünyaya! Irak, Hollanda, Amerika: Şırnak'tan dünyaya açıldı

Şırnak’ta yaşayan Hayal Erkan, 2018 yılında eşinin geçirdiği kaza sonrası eve gelen misafirlere ikram ettiği kahve çok beğenilince ticarete atılma kararı aldı. Eşi iyileşene kadar satış yapma kararı alan ve başlangıçta sadece Şırnak’ta ürünlerini satan Erkan, şimdi Şırnak’tan dünyaya açıldı…

2018 yılında eşi Abdi Erkan'ın iş kazası geçirmesiyle birlikte, Hayal Erkan ziyarete gelen misafirlere menengiç kahvesi ikram etmeye başladı. Bu fikir, beğenildiğinde ise ticarete dönüştürme kararı aldı.

sirnakta-2.jpg

Hayal Erkan, KOSGEB'den aldığı destekle işini kurdu ve menengiç kahvesi üretimine başladı. Hem aile ekonomisine katkı sağladı hem de ürünler için marka tescili aldı.

sirnakta-4.jpg

ÇEŞİT ÇEŞİT ÜRETİYOR

Erkan, doğal menengiç kahvesini farklı çeşitlerde üretiyor: kavrulmuş menengiç, kırma menengiç ve menengiç yağı. Üretim süreci, bıttımın dağlardan toplanmasıyla başlıyor ve özenli işlemlerle devam ediyor.

sirnakta-1.jpg

ŞIRNAK’TA BAŞLADI DÜNYAYA AÇILDI

Başlangıçta Şırnak ve çevresine odaklanan Erkan, şimdi Türkiye'nin pek çok iline ve yurtdışına ürün gönderiyor. Irak, Hollanda, İsviçre, Amerika gibi ülkelerden talepler aldıklarını belirtti.

Erkan, aldıkları geri dönüşlerin kendilerini mutlu ettiğini ve markalarını dünya çapında tanıtmak istediklerini vurguladı.

sirnakta-3.jpg

EŞİNE TAM DESTEK VERİYOR

Eşinin her zaman yanında olduğunu belirten Abdi Erkan, Hayal Erkan ile birlikte atölyede ve pazarlamada çalıştıklarını ifade ederek, kadınlara destek olunması gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN