Dünya, Türk satrancının iki süper starını konuşuyor

Dünya, Türk satrancının iki süper starını konuşuyor

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki 45. Dünya Satranç Olimpiyatı’nda Erkek A Milli Takımı 12’nci, Kadın A Milli Takımı 26’ncı sırada yer aldı. TSF Başkanı Gülkız Tulay, 'Türk satrancının genç yıldızları ile dünyaya damga vurduk, gelecek daha güzel olacak' mesajını verdi.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de, 10-23 Eylül 2024 tarihlerinde düzenlenen 45. Dünya Satranç Olimpiyatı’na Türk gençleri damga vurdu.

Türkiyenin genç büyükustaları GM Ediz Gürel ve GM Yağız Kaan Erdoğmuş dünya gündemine oturdu. Dünyanın ünlü otoriteleri, Erkek A Milli Takımı’nda mücadele eden 15 yaşındaki GM Ediz Gürel ile Dünya’nın en genç büyükustası ünvanına sahip 13 yaşındaki GM Yağız Kaan Erdoğmuş’u, “satrancın dahileri” olarak tanımladı.

Satranç otoriteleri, iki genç yetenekli sporcuları “Türk satrancının ve dünya satrancının geleceği” olarak gösterdi.

Satranç Olimpiyatı’nda, Büyükusta (GM) Ediz Gürel, olimpiyatı namağlup tamamladı ve 2. Masa üçüncüsü olarak bronz madalya almaya hak kazandı.

Türk satrancının 12 yıldır yaşadığı büyük değişimin mimarı olan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, "Türk satrancının genç yıldızları ile olimpiyatlarda dünyaya damga vurduk, gelecek çok daha güzel olacak. Türk satrancının genç yıldızları ile olimpiyatta dünyaya damga vurduk, gelecek çok daha güzel olacak. Dünyanın satrançta en iyi, en başarılı ülkelerinden biriyiz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN