Çenesini kırıp dilini kesmişler! Bu vahşet ne zaman bitecek?

Çenesini kırıp dilini kesmişler! Bu vahşet ne zaman bitecek?

Esenyurt'ta mahalle sakinlerinin beslediği 'Aura' ismini verdikleri kedi bir hafta önce kayboldu. Dün Birgül İnce isimli vatandaş sokak hayvanlarını beslediği sırada Aura'yı çöp konteynırında buldu. Kedinin çenesinin kırıldığı, dilinin ise kesildiği ortaya çıktı. Can dostuna gösterilen dehşete sessiz kalmayan mahalle sakinleri şarkıcı Hande Yener'in desteğiyle veteriner kliniğinde kedinin tedavi altına alınmasını sağladı. Ancak Aura canilerin yaşattıkları karşısında hayata tutunamadı.

Can dostlarına gösterilen şiddet her gün dozunu artırarak büyüyor. Şiddet sarmalı karşısında hayattan koparılan canlara karşı yasalar ise caydırıcılıktan uzak olmaya devam ediyor. Caniler bu kez de Esenyurt'ta masum bir canı hayattan kopardı.

Olay, 23 Temmuz'da Saadetdere Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre mahalle sakinleri tarafından beslenen kedi 17 Temmuz'da kayboldu. 23 Temmuz'da sokakta yaşayan hayvanları besleyen Birgül İnce, kaybolan kediyi Peyami Safa Caddesi'nde çöp konteynırının içinde yaralı olarak buldu. Kediyi önce evine götüren İnce, tedavi ettirmeye çalıştı. Sosyal medya üzerinden irtibat kurulan şarkıcı Hande Yener'in devreye girmesiyle kedi veteriner kliniğine götürüldü. Çenesi kırılan ve dilinin kesici bir aletle kesildiği belirlenen kedi ameliyata alındı; ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

7603892.jpg

'KAYBOLAN BAŞKA KEDİLER DE VAR'

Kediyi çöpte bulan Birgül İnce, "17 Temmuz tarihinde kedi kayboldu, herkes endişelendi. 1 hafta sonra ya 23 Temmuz akşamı ya da 24 Temmuz akşamı bu çöp konteynırı doluydu. Üzerinde çenesi dağılmış, perişan halde neredeyse ölmek üzereyken buldum. Adını Aura koyduk bulduktan sonra. Buldum ne yapacağımı bilemedim. Çok kötüydü hali. İki gece benim evimde kaldı. Birkaç yere götürdüm tedavi ettirmeye çalıştım. Bir kliniğe götürdüm çok fazla para istediler.

TEDAVİYİ HANDE YENER ÜSTLENDİ

Biliyorsunuz sokak hayvanı da olsa çok yüksek ücretler isteniyor. Bunun için bir sponsor arayışına girdim. Sağolsun Hande Yener sayesinde, onun yönlendirdiği kliniğe onun desteğiyle yatırdık. 26 Temmuz ya da 27 Temmuz'da yatırdık. Çene ameliyatı oldu. Bu arada karakola başvurdum, kamera kayıtlarından bunu kimin yaptığının bulunması için; çünkü başka kediler de kayboldu burada. Aynı şeyin onların da başına geldiğini düşünüyorum. Burada esnafların kamerası var. Polisin geldiği tarihte 16. ya da 17. gündü artık buradaki kameralar silinmişti. Dilekçe vermeme rağmen gerekli tarihte gelinmedi" dedi.

7603893.jpg

AURA YAŞAMA TUTUNAMADI

Kedinin ameliyattan sonra toparladığını ve iyi olduğunu söyleyen İnce, "Ameliyattan sonra baya klinikte kaldı. Değerleri iyiydi. Bizi aradılar karaciğer ve böbrek kötüleşti diye. Ertesi gün cenazesini aldık. Dilinin kesildiğini veteriner söyledi. Benim ilk başta haberim yoktu. Çeneye insan kaynaklı darbe olduğunu düşündüm çünkü araba olsa ölürdü. Hamile bir hayvan vardı o da kayıp. Burada yaşayan birkaç hayvan daha vardı. Uzun süredir o canlılar da kayıp" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN