Burası Doğu'nun Antalya'sı! Denizi yok ama doğası ve manzarasıyla cennet: Kış tatili için akın ediyorlar

Burası Doğu'nun Antalya'sı! Denizi yok ama doğası ve manzarasıyla cennet: Kış tatili için akın ediyorlar

Burası Doğu’nun Antalya’sı olarak biliniyor giden hayran kalıyor. Denizi yok ama doğası ve manzarasıyla cennet. Öyle ki bilenler kış tatili için akın ediyorlar. İşte, sizin de ilk fırsatta mutlaka gidip görmeniz gereken o eşsiz yer…

Hakkari, Türkiye'nin güneydoğusunda yer alan ve benzersiz doğal güzellikleri ile tarihi zenginlikleriyle dolu bir şehirdir. Göz alıcı manzaralar, tarihi yapılar ve zengin kültürü ile Hakkari, keşfedilmeyi bekleyen birçok güzellik sunmaktadır. İşte Hakkari'de gezilecek yerler!

1. HAKKARİ KALESİ

hakkari-kalesi.jpg

Hakkari Kalesi, şehrin en belirgin simgelerinden biridir. Tarihi Roma dönemine kadar uzandığı düşünülen bu kale, Hakkari'nin muhteşem manzarasını izlemek için harika bir noktadır. Kaleye çıkmak, hem tarihi bir yolculuğa çıkmanızı sağlar hem de çevreyi kuşbakışı görmenize olanak tanır.

2. ZAP VADİSİ

zap-vadisi.jpg

Zap Vadisi, doğa severler için eşsiz bir yerdir. Vadinin derinliği ve doğal güzellikleri, trekking ve doğa yürüyüşleri için ideal bir alan sunar. Dört mevsim ayrı bir güzellikte olan Zap Vadisi, özellikle bahar ve yaz aylarında yemyeşil bir manzara sunar.

3. CİLO DAĞI

cilo-dagi.jpg

Cilo Dağı, Hakkari'nin en yüksek zirvelerinden biridir. Kayak tutkunları için kış aylarında kayma imkanı sunan bu dağ, yazın da dağcılık ve doğa yürüyüşleri için popülerdir. Cilo Dağı'nın eşsiz manzaraları, doğa fotoğrafçıları için bir cennet gibidir.

4. MERKEZ ULU CAMİİ

merkez-ulu-camii.jpg

Hakkari Merkez Ulu Camii, şehrin en büyük ve en önemli camilerinden biridir. Tarihi yapısı ve mimarisi ile dikkat çeker. Ziyaretçiler, hem ibadet edebilir hem de bu etkileyici yapıyı yakından görebilir.

5. HAKKARİ YÜKSEKOVA GÖLÜ

hakkari-yuksekova-golu.jpg

Hakkari Yüksekova Gölü, doğal bir güzellik olarak karşımıza çıkmaktadır. Göl, çevresindeki dağlarla birlikte harika bir manzara oluşturur. Doğa yürüyüşleri ve piknik için ideal bir mekan olan bu göl, özellikle yaz aylarında serinlemek için tercih edilmektedir.

6. MERGA BÜTAN KAYAK MERKEZİ

merga-butan-kayak-merkezi.jpg

2.700 metre rakımı olan Merga Bütan Kayak Merkezi, amatör ve profesyonel kayakçılar için epey elverişli pistlere sahip. Burada 2.700 metreden 3.700 metreye kadar değişen pistler bulunuyor. Kayak merkezinde yılın yaklaşık 6 ayı kayak keyfi yapmak mümkündür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN