Yeni makine aldı, satışları iki kat arttı! Zeytin üreticisinden dahiyane fikir: Tezgahında kuyruğun sonu görünmüyor

Yeni makine aldı, satışları iki kat arttı! Zeytin üreticisinden dahiyane fikir: Tezgahında kuyruğun sonu görünmüyor

Bandırma'da zeytin hasadı başladı. Kendi iş yerinde müşterilerin taleplerine göre yeşil zeytinleri hazırlayan Ali Baltalı, yeni aldığı makine ile satışlarını iki kat artırdı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, zeytin hasadıyla birlikte yeşil zeytin satışları hız kazanırken, esnaf Ali Baltalı’nın yeni makinesi sayesinde tezgahında yoğun bir müşteri akışı yaşanıyor. Baltalı, zeytinleri kırma veya çizme işlemiyle hazır hale getirerek, alıcıları zahmetten kurtarıyor.

yeni-proje-18.jpg

ZEYTİN SATIŞLARINI KOLAYLAŞTIRDI

Zeytin hasadıyla birlikte Bandırma’da kırma zeytin mesaisi tüm hızıyla devam ediyor. 1985 yılından bu yana esnaflık yapan Ali Baltalı, yeni sezonda önemli bir yenilik sunarak zeytin satışlarını kolaylaştırdı. Müşterilerin talepleri doğrultusunda yeşil zeytinleri kırma veya çizme olarak hazırladıklarını belirten Baltalı, bu hizmetle vatandaşların işini büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Yeni aldığı makine sayesinde zeytin işleme sürecini hızlandıran Baltalı, böylece satışlarını iki kat artırmayı başardı.

yeni-proje-19.jpg

"KİLOSU 60-70 TL ARASINDA"

Bu yıl zeytin hasadında olumlu gelişmeler yaşandığını vurgulayan Baltalı, "Geçen yıl yaşanan kuraklık, Güney Marmara Bölgesi'nde kalite kaybına yol açmıştı. Ancak bu yıl hava şartları zeytin ağaçlarının çiçeklenme dönemine uygun gitti. Bu da çiftçimizi umutlandırdı" dedi. Baltalı, şu an için yeşil zeytinin kilosunun 60-70 TL arasında satışa sunulduğunu belirterek, "Bu fiyat tarladan toplasan zarara gidecek kadar uygun" şeklinde konuştu.

yeni-proje-20.jpg

GÜNEY MARMARA'DAN ÖZENLE SEÇİLEN ZEYTİNLER

Baltalı, satışa sunduğu zeytinlerin Güney Marmara ve Ege Bölgesi’nden özenle seçildiğini ifade etti. “Bu yıl zeytin çok verimli. Geçen yıl kuraklık yüzünden kalite düşmüştü ama bu sene durum farklı” diyen Baltalı, zeytin alan müşterilerinin ürünlerini ücretsiz olarak kırma ve çizme işlemiyle hazırladıklarını belirtti.

yeni-proje-21.jpg

DOĞAL OLGUNLAŞMA SÜRECİ

Yeşil zeytinin lezzetini artırmanın püf noktalarına da değinen Baltalı, “Kırma ve çizme işlemi yapılan zeytinler, 10 gün içinde doğal olarak olgunlaşır. Bu süreçte bidonlardaki suyu 2-3 kez değiştirmek, üzerine limon tuzu, tuz ve limon eklemek, zeytine hafif acımsı ve lezzetli bir tat kazandırır” şeklinde bilgi verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN