Bunu yapan kiracılar hem parasından hem evinden olacak! O hatanın bedeli 100 bin TL'ye patlayabilir

Bunu yapan kiracılar hem parasından hem evinden olacak! O hatanın bedeli 100 bin TL'ye patlayabilir

Kiracılar dikkat! Bunu yapanlar hem parasından olacak, hem de evinden! O hatanın bedeli 100 bin TL'ye patlayabilir...

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte tatil sezonları da hareketlendi ve günlük kiralık evlerde artış gözlendi. Ancak bu artışı kontrol altına almak amacıyla yılbaşında yeni bir uygulama hayata geçirildi.

GÜNLÜK KİRALIK EVLERDE KISITLAMA GETİRİLDİ

Ev sahipleri 'Günlük kiralık ev' uygulamasını sevdi

Yeni uygulamaya göre, kiracılar kiraladıkları evleri başkalarına günlük kiraya vererek ek gelir elde edemeyecekler. Bu kurala uymayanlar için ise ciddi yaptırımlar öngörülüyor. Kirada bulunan bir evi günlük olarak kiraya verenlere 100 bin TL para cezası kesilecek.

Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri, İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, konuyla ilgili açıklamasında, kiralanmış konutları başkalarına günlük kiralama yapanlara bu cezanın uygulanacağını belirtti.

KİRACILARIN SORUMLULUĞU ARTTI

Kiralık ev tutacak öğrencileri, zorluklar bekliyor' - Konya Merkez Haberleri

Ayrıca, kiracıların ev sahibinin bilgisi ve izni olmadan evlerini günlük kiraya vermesi halinde evden çıkarılma gibi ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalabilecekleri vurgulandı. Sözleşmede bu durumun belirtilmemesi durumunda ise ev sahiplerinin haklı bulunacağı ve cezanın turizm konutlarındaki alt kiracılar için geçerli olduğu ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN