Bu camiye gitmek artık ücretli oluyor! Müze olarak kullanılıp ibadete açılmıştı: O tarihte değişiyor

Bu camiye gitmek artık ücretli oluyor! Müze olarak kullanılıp ibadete açılmıştı: O tarihte değişiyor

Bu camiye gitmek artık ücretli oluyor! Önceden müze olarak kullanılmış, ibadete açılmıştı! O tarihten itibaren değişiyor...

Tarihi Kariye Camii, uzun yıllar müze olarak hizmet verdikten sonra 6 Mayıs'ta kısmen tekrar ibadete açılmıştı. Şimdi ise caminin ziyaretçi yönetim planında önemli bir değişiklik yapılacak. 19 Ağustos itibarıyla yürürlüğe girecek yeni düzenlemeyle, caminin ibadet ve ziyaret alanları ayrılacak.

KİŞİ BAŞI 20 EURO

Kariye Camii nerede? Kariye Camii'ne nasıl gidilir? - Yaşam Haberleri

Kariye Camii, cuma günleri sadece ibadet amacıyla yerli ve yabancı ziyaretçilere açık olacak. Cuma günleri cami, ibadet için ayrılacak ve bu günlerde giriş ücreti alınmayacak. Ancak, cuma günleri dışındaki diğer günlerde camiyi ziyaret etmek isteyenler için biletli bir sistem uygulanacak. Turistik ziyaretler için kişi başı 20 euro bilet ücreti ödenecek.

Cuma günleri dışında, camide ibadet etmek isteyen Türk vatandaşları ile yabancı ülkede yaşayan Müslümanların, bilet ücreti ödeyip ödemeyecekleri ve camiye ne zaman giriş yapabilecekleri konusunda henüz net bir bilgi verilmiş değil. Bu konuda detaylı açıklamanın Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN