Bolu'nun 4 aylık suyu kaldı: Gölköy Barajı’nda yarım ada oluştu

Bolu'nun 4 aylık suyu kaldı: Gölköy Barajı’nda yarım ada oluştu

Bolu’nun içme suyu ihtiyacını karşılayan Gölköy Baraj Gölü’nde, su seviyesinin yüzde 35’e düşmesi sonucu yarım ada görüntüsü ortaya çıktı. Barajda kentin sadece 4 aylık içme suyu ihtiyacını karşılayacak kadar su kalırken valilik, tarım arazilerine su verme işlemini durdurdu.

Bolu’nun içme suyu ihtiyacını karşılayan Gölköy Baraj Gölü, kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya.

9930933.jpg

YARIM ADA GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

Abant, Mudurnu ve Bolu Dağı’ndan gelen kar suları ve sağanak yağışlarla ocak ayında yüzde 100 doluluk oranına ulaşan baraj, sıcak havaların etkisi ve artan sulama ihtiyaçları nedeniyle temmuz ayında yüzde 68’e, ağustos itibarıyla ise yüzde 35’e kadar geriledi.

9930935.jpg

Su seviyesinin hızla azalması, gölün ortasında yarım ada görüntüsünü ortaya çıkardı.

4 AYLIK İÇME SUYU KALDI

Barajda kentin yalnızca 4 aylık içme suyu ihtiyacını karşılayacak kadar su kaldığı belirtilirken, Bolu Valiliği tarım arazilerine su verme işlemini durdurdu ve çiftçileri bilgilendirme mesajlarıyla uyardı.

9930936.jpg

VATANDAŞLAR GÖL KIYISINDA ATA BİNDİ

Suyun çekilmesiyle birlikte göl kıyısında dikkat çekici manzaralar da ortaya çıktı. Bazı vatandaşlar, oluşan adacıkta ata binerken, bazıları ise göl çevresinde yürüyüş yapmayı tercih etti. Amatör balıkçılar da gölde azalan suya rağmen balık tutmaya devam etti.

9930937.jpg

Gölköy Baraj Gölü’ndeki su seviyesi, dron ile havadan görüntülendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN