BBP Genel Başkan Yardımcısı'ndan 'idam cezası' isteği

BBP Genel Başkan Yardımcısı'ndan 'idam cezası' isteği

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, çocuklara yönelik cinsel istismar ve cinayet suçları ile asker, polis ve öğretmenleri öldürenlere karşı idam cezasının geri getirilmesini talep ettiklerini açıkladı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, Bursa'da düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin yeni anayasasında idam cezasının geri getirilmesi gerektiğini savundu. Alfatlı, özellikle çocuklara karşı işlenen cinsel istismar ve cinayet suçları ile terör suçlarına karşı idam cezasının caydırıcı bir önlem olacağını belirtti.

Alfatlı açıklamalarında şunları söyledi: "Bugün geldiğimiz noktada, Büyük Birlik Partisi olarak iki suç için idam cezası istiyoruz. İlki, küçük çocuklarımızı kaçıran, onlara cinsel istismarda bulunan ve öldüren canilere yönelik. İkincisi ise, askerimizi, polisimizi, vatandaşımızı, öğretmenimizi ve masum insanlarımızı katleden terör örgütü mensupları ve onlara talimat veren kişilere idam cezasının uygulanması gerektiğini düşünüyoruz."

'TOPLUMDAKİ ADALET DUYGUSUNU GÜÇLENDİRİR'

Alfatlı, geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olayda bir kadının polis memurunu şehit etmesine değinerek, bu tür suçların ciddi bir şekilde cezalandırılması gerektiğine vurgu yaptı. "Yakın zamanda bir hanımefendi polisimizi şehit etti. Çok sayıda suç kaydı bulunan bu sapkın dışarıda dolaşabiliyordu. Sonunda, o masum kızımızı, polisimizi, canımızı yakarak şehit ettiler. Şimdi onun cezası ne olacak?" diye soran Alfatlı, cezaların caydırıcı olmasının toplumdaki adalet duygusunu güçlendireceğini ifade etti.

BBP olarak, yeni anayasanın oluşturulması sürecinde bu iki suça idam cezasının mutlaka eklenmesi gerektiğini belirten Alfatlı, "Cezalar caydırıcı olmazsa, mağdur ailelerin acılarını hafifletmek mümkün olmayacaktır. İdam cezasının, bu tür sapkınlıklara ve terör eylemlerine karşı en uygun çözüm olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN