Emeklilere kötü haber: Maaşlarda ciddi düşüş yaşanacak! SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan çarpıcı öngörü

Emeklilere kötü haber: Maaşlarda ciddi düşüş yaşanacak! SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan çarpıcı öngörü

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, 2025 yılı ve sonrasında emekli aylıklarında ciddi düşüşler yaşanacağını söyledi. İşte detaylar...

2024 yılında emekli olacak vatandaşların daha yüksek maaş alması, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndaki (SGK) yığılma riskini artırdı.

Risk artarken ekonomi yönetiminin bu durumu önlemek ve maaş eşitsizliklerini gidermek için yeni düzenlemeler yapacağı gündeme geldi.

"EMEKLİ AYLIKLARINDA CİDDİ DÜŞÜŞLER YAŞANACAK"

Gazeteduvar'da yer alan habere göre, yapılacak düzenlemelerle, emeklilik hakkı kazananların hangi yılda emekli olduklarına bakılmaksızın, en yüksek hesaplanan maaşın alınması planlanıyor.

Söz konusu iddialar öncesi sosyal medya hesabından emeklilik sistemine ilişkin merak edilenleri yanıtlayan sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, "2025 ve sonrasında emekli aylıklarında ciddi düşüşler yaşanacak" dedi.

"YÜZDE 30-33 ARASI AVANTAJLI OLACAK"

"Bu durumda olanlar çok haklı, 2024'te emekli olacaklar 2025'e göre yüzde 30-33 arası avantajlı olacak" diye belirten Özgür Erdursun, şu ifadeleri kullandı:

"Mevcut ücretiniz, bugün emekli olsanız alacağınız emekli aylığınız, emekli aylığında yaşayacağınız kayıp, son brüt tutarınıza göre zararınızı amorti etme süreniz, emekli olduktan sonra çalışıp çalışmayacağınız, mevcut ücretinize göre emekli olduğunuzda alacağınız emekli aylığı ile geçinip geçinemeyeceğiniz gibi durumları iyi analiz etmeniz gerekir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN