İsrail basını: Tel Aviv, İran'a yapacağı karşı saldırıya ilişkin kararlar aldı

İsrail basını: Tel Aviv, İran'a yapacağı karşı saldırıya ilişkin kararlar aldı

İsrail yönetimi'nin İran'ın Tel Aviv'e yönelik füze saldırısına karşı gerçekleştireceği olası misillemelere dair önemli kararlar aldığı iddia edildi. The Times of Israel gazetesine konuşan ismi açıklanmayan İsrailli yetkili, alınan kararlar doğrultusunda Tel Aviv yönetiminin şimdilik İran'ın askeri tesislerine yönelik saldırıya odaklandığını ancak bunun değişebileceğini savundu.

İsrail yönetiminin, İran'ın Tel Aviv'e yönelik füze saldırısına karşı yapacağı olası misillemeye ilişkin "önemli kararlar" aldığı bildirildi.

The Times of Israel gazetesine konuşan ismi açıklanmayan bir İsrailli yetkili, dün gece Tel Aviv'deki Kirya Askeri Üssü'nde gerçekleştirilen güvenlik toplantısında İran'a yönelik stratejik kararlar alındığını belirtti.

Yetkili, alınan kararlar doğrultusunda Tel Aviv yönetiminin şimdilik İran'ın askeri tesislerine yönelik saldırıya odaklandığını ancak bunun değişebileceğini savundu.

Dünkü toplantıya Başbakan Binyamin Netanyahu, üst düzey bakanlar ve askeri yetkililer katılırken, İsrail devlet televizyonu KAN, toplantıyı "İran meselesi hakkında belirleyici bir tartışma" olarak tanımladı.

KAN, 5 Ekim'de de Netanyahu hükümetinin "İran'a güçlü ve büyük bir saldırı başlatma" kararı aldığını duyurmuştu. İran ise 1 Ekim tarihinde İsrail'e füze saldırısında bulunmuştu. Tel Aviv yönetimi, İran'ın bu saldırısına karşılık vereceğini bildirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN