''Kütahyalı kadın şefimiz Albayrak şehrimizin gurur kaynağı oldu''

''Kütahyalı kadın şefimiz Albayrak şehrimizin gurur kaynağı oldu''

Kütahya'nın yetiştirdiği yetenekli kadın Şef Merve Albayrak, Eskişehir'in ilk gastronomi festivali olan Eskişehir Gastro Fest'te şehrini başarıyla temsil etti.

Yerel lezzetlerden dünya mutfağına kadar uzanan geniş bir yelpazede binlerce katılımcıyı ağırlayan ve üç gün boyunca gastronomi tutkunlarının buluşma noktası olan festivalde; Kütahya Belediyesinin destekleriyle festivale katılan Şef Merve Albayrak, sergilediği Kütahya yöresine ait haşhaşlı lokumun lezzeti ve ustalığıyla büyük beğeni topladı.

Festivalde konuşan Şef Merve Albayrak şehri böyle bir organizasyonda temsil etmekten gurur duyduğunu belirterek, “Kütahya’mıza ait 16 adet coğrafi işaretli birbirinden önemli yöresel lezzetimiz var. Bu lezzetlerin geniş kitlelere tanıtılması, bilinirliğinin artırılması ve gastronomi kültürünün geliştirilmesi şehrimiz için büyük önem arz ediyor” dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Sümer Park’ta düzenlenen bu organizasyonda, başarısı ve festivalde yer alan tek kadın şef olarak dikkat çeken Merve Albayrak, 11 Ekim’de başlayacak Niğde 4. Gastronomi Festivali’nde de şehri temsil ederek; cimcik başta olmak üzere birçok yöresel yemeğini katılımcılarla buluşturacak.

Kütahya Belediyesi, şehrin gururu olan kadın şef Merve Albayrak’ın başarılarından büyük mutluluk duyduklarını, kendisine devam eden kariyerinde başarılar dilediklerini belirttiler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN