Bayramda hava nasıl olacak? Meteoroloji danışmanı Orhan Şen son iki gün için 'Dikkat' dedi

Bayramda hava nasıl olacak? Meteoroloji danışmanı Orhan Şen son iki gün için 'Dikkat' dedi

Türkiye'nin 9 günlük bayram tatiline girmesiyle birlikte, büyükşehirlerden tatil bölgelerine ve Anadolu'ya yönelik seyahatlerde yoğunluk yaşanıyor. Ancak, tatilcilerin merak ettiği bir diğer konu da tatil süresince hava durumunun nasıl olacağı. Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, bayram için hava durumunu değerlendirirken, son iki güne dikkat çekti.

Türkiye genelinde 9 günlük bayram tatili seyahatleri başladı. Vatandaşlar, memleketlerinde veya tatil beldelerinde keyifli bir tatil geçirmek için yola çıktı. Ancak, tatilcilerin dikkatini çeken bir konu da tatil süresince şehirlerimizdeki hava durumu oldu.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, deniz tatili yapmak isteyenler için önemli uyarılarda bulundu. Şen, tatilcilerin umduğunu bulamayabileceğini belirterek, hava durumunu şu şekilde değerlendirdi:

'DENİZE GİRMEK İSTEYENLER UMDUĞUNU BULAMAYACAK'

"Tatil süresince sıcaklık mevsim ortalamasında seyredecek. Ancak, tatili yaz tatili gibi planlayanlar hava şartlarının beklentilerini karşılamayabilirler. Bu nedenle, kültür gezileri veya şehir dışı akraba ziyaretleri daha cazip olabilir. Ayrıca, bölgesel yağışların da görülebileceğini unutmamak gerekiyor.

İstanbul ve İzmir dahil 13 kentte alarm! Prof. Dr. Orhan Şen saat verdiMeteoroloji Danışmanı Orhan Şen

'TÜM YURTTA HAVA SERİN OLACAK'

Ülke genelinde sıcaklıklar mevsim ortalamasında seyredecek, yani bahar havası hakim olacak. Ancak, genelde kuzeyli akışların etkisinde olacağımızdan dolayı hava serin olacak, özellikle akşamları üşüme hissedilebilir. Bu durum, Ege ve Akdeniz bölgeleri için de geçerli olacak. Örneğin, Çeşme, Marmaris, Bodrum ve Antalya gibi popüler tatil bölgelerinde hava sıcaklıkları 20-24 derece arasında seyredecek.

TATİLİN SON İKİ GÜNÜNE DİKKAT

Pazar günü Marmara ve İç Ege'de yağışlı bir hava beklenirken, Arife günü İç Anadolu, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağmurlu havalar gözlemlenebilir. Tatilin son iki günü ise Marmara ve Ege bölgelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Tatil dönüşü için plan yapacak olan tatilcilerin bu durumu dikkate alması önem taşıyor.

Bayram tatili süresince hava durumunun değişkenlik gösterebileceği ve yağışlı havaların bölgesel olarak etkili olabileceği göz önünde bulundurularak, tatilcilerin dönüş yolculuklarında dikkatli olmaları gerekmektedir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN