Barış Manço'nun '91 model Honda'sı Türkiye'ye geliyor

Barış Manço'nun '91 model Honda'sı Türkiye'ye geliyor

Müzisyen Barış Manço'nun Belçika'da yaşarken kullandığı 1991 model kırmızı Honda Prelude aracı, uzun bir bekleyişin ardından Türkiye'ye ve sevenlerinin özlemine kavuşuyor. Manço'nun oğlu Doğukan Manço ve ailesinin çabalarıyla Belçika'da bulunan depoda keşfedilen ve restore edilen otomobil, Moda'da bulunan Barış Manço Müzesi'nde sergilenmek üzere yola çıktı.

Barış Manço'nun Belçika'da kullandığı ikonik kırmızı Honda Prelude aracı, 25 yıllık bekleyişin ardından nihayet Türkiye'ye getirildi. Araç, Barış Manço Müzesi'nde sergilenmek üzere İstanbul'a doğru yola çıktı.

HASARLI GÖRMÜŞ HALDE DEPODA BULUNDU

1991 model Honda Prelude, 3 yıl önce Belçika'da selden hasar görmüş halde bir depoda keşfedilmişti. Manço'nun oğulları Doğukan ve Batıkan Manço'nun çabalarıyla yasal işlemler tamamlandı ve araç deniz yoluyla Türkiye'ye taşınmaya başladı.

25 yıldır trafiğe çıkmayarak Türkiye’ye getirilmeyi bekleyen ancak yurt dışına çıkarılabilmesi için 30 yaşını doldurması gereken araç, sponsor lojistik firması tarafından konteynerle deniz yoluyla Türkiye'ye doğru yola çıkarıldı.

xxxx.jpg

Süreçte emeği geçenler, kırmızı renkli aracın konteynere yüklenmesinin hemen öncesinde değerlendirmelerde bulundu.

Batıkan Manço, 6-7 aylık sürecin sonuna gelinmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Ben buradan gönderiyorum, ağabeyim (Doğukan Manço) orada karşılayacak" dedi.

BARIŞ MANÇO MÜZESİ'NDE SERGİLENECEK

Manço, "Aracın varmasından sonra bir süreç daha var. Mekanik kısmında ağabeyim devreye giriyor. Rötuşları olacak. Aracın sağlığı için çalışır hale gelecek ama trafiğe çıkmayacak. Barış Manço Müzesi’nde sergilenecek" diye konuştu.

"Araç, olması gereken yere gidiyor. Tüm Barışseverler için yerine getirmek istediğimiz bir görevdi. Barış Manço’nun yaşamına dair ipuçları o müzede sergileniyor. Dolayısıyla aracın yeri, Barış Manço Müzesi" ifadelerini kullanan Manço, aracın kendisi için anlamını "Bu araç bana Belçika’daki yaşamımızı ifade ediyor. Ağabeyim ve ben burada doğduk. Okula burada başladık. Bizim buradaki aracımızdı" sözleriyle anlattı.

'BABAM VE AĞABEYİMİN YOLCULUĞUNU HEP KISKANMIŞIMDIR'

Manço, aracın ailesinin Türkiye tatillerinde kendilerine eşlik ettiğini dile getirerek, bir anısını şöyle paylaştı: "Bir defasında dönüş yolunda, babam ve ağabeyim İzmir’den yola çıkarak aracı İtalya’ya getirmişlerdi. Onların yolcuğunu hep kıskanmışımdır. Biz İtalya’da buluştuk. Orada tatil yaptık. Yolun gerisini Belçika’ya karadan gittik Bu araçtaki en uzun yolculuğum o. Muazzam bir tatildi. En güzel anılarımın arasındadır. Uzun bir yolda bir baba ve iki oğlu yolculuktaydık."

Manço, bu araçla annesinin ağabeyi ile kendisini okula götürüp getirdiğini, kısa mesafe birçok gezi yaptıklarını anlattı.

Babasının koleksiyonculuğunu da anımsatan Manço, bu araç örneğindeki gibi sadece klasik değil spor modellere de ilgisi olduğunu belirtti.

'ARABADAN ANLIYORDU'

"Aslında bildiğim kadarıyla bu aracı babam, annem için almış. Ancak babamın Japon kültürüne olduğu kadar, Japon teknolojisine de merakı vardı. Tesadüfen alınmış bir araç değil" diye konuşan Manço "Arabadan anlıyordu kendisi" ifadelerini kullandı.

Barış Manço’nun ağabeyinin eşi Ebru Alkan Manço da aynı firmada proje yönetmesi vesilesiyle aracın transferiyle ilgili sürece ön ayak olduğunu belirterek, "Arabanın Türkiye’ye gitmesi en büyük hayallerimizdendi" dedi.

Transfer işlemlerinin fikrinin ortaya çıkması üzerine kısa sürede halledildiğini anlatan Alkan Manço, sürecin kendilerini çok duygulandırdığını kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN