Balık tutmak isterken ceza almayın! O tarihe kadar yasak geldi: Bir tane bile tutana ceza kesilecek

Balık tutmak isterken ceza almayın! O tarihe kadar yasak geldi: Bir tane bile tutana ceza kesilecek

Balık mevsiminin gelmesiyle önemli bir karar duyuruldu! O tarihe kadar yasaklandı! Balık tutmak isterken ceza almayın! Bir tane bile tutana ceza kesilecek! İşte ayrıntılar...

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından alınan önemli bir kararla, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan kırmızı benekli ve doğal alabalık türlerinin avlanması yasaklandı.

YASAK 28 ŞUBAT TARİHİNE KADAR DEVAM EDECEK

whatsapp-image-2021-03-11-at-09-06-23.jpeg

Tarım ve Orman Bakanlığı Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 1 Ekim itibarıyla alabalık av yasağının başladığı vurgulandı. Açıklamada, alabalığın 1 Ekim-28 Şubat tarihleri arasında yumurtladığına dikkat çekilerek, bu dönemde avlanmanın yasak olduğu belirtildi. Ayrıca, avlanması yasaklanan alabalığın, bol oksijenli akarsularda ve kaliteli soğuk sularda yaşamayı tercih eden, nesli tükenme tehlikesi altında olan bir balık türü olduğu ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN