Orada ekim değil ocak ayı yaşanıyor! Kar aniden bastırdı

Orada ekim değil ocak ayı yaşanıyor! Kar aniden bastırdı

O ilimizde ekim ayında ocak ayı yaşanıyor! Kar birden etkisini gösterdi, hazırlıksız yakalandılar...

Artvin’in Şavşat ilçesinin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, yaylalarda hayvan otlatan çobanları zor durumda bıraktı. Kar yağışının ani bastırmasıyla çobanlar sürülerini otlatmakta güçlük çekti ve mezralara geri dönmek zorunda kaldılar.

KİREÇLİ KÖYÜ DÜZDAĞ YAYLASI'NDA ZOR ANLAR

Şavşat’a bağlı Kireçli Köyü Düzdağ Yaylası'nda hayvanlarını otlatan çobanlardan Onur Güzel, aniden bastıran kar yağışıyla karşı karşıya kaldı. Normal şartlarda Kasım ayına kadar yaylada sürüsünü otlatan Güzel, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava şartlarının değişmesiyle hazırlıksız yakalandı. Kar yağışı sonrasında sürüsünü korumak için büyük bir mücadele veren Güzel, yiyecek sıkıntısı ve soğuk havanın etkisiyle sürüsünü daha düşük rakımlı bölgelere indirmek zorunda kaldı.

Artvin’de kar yağışı sürü sahiplerine zor anlar yaşattı Artvin’de kar yağışı sürü sahiplerine zor anlar yaşattı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN