Cumhurbaşkanı Erdoğan: Lübnan'dan gelen mültecilere kapımız her zaman açık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Lübnan'dan gelen mültecilere kapımız her zaman açık

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Scholz, Dolmabahçe'de bir araya geldi. Basına kapalı görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ikili ilişkilerin yanı sıra İsrail'in Gazze ve Filistin topraklarında uyguladığı soykırım ve Lübnan'daki saldırıları ele alındı. Erdoğan, "Suriye'den ülkemize gelen mülteciler konusunda kapımız onlara hep açık olmuştur. Lübnan'dan da ülkemize gelenler olursa biz onlara da kapımızı açık tuttuk." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İstanbul'da bir araya geldi. Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisi'nde görüşen ikili, toplantının ardından basın açıklaması yaptı.

'ALMANYA İLE HER ALANDA YOĞUN İLİŞKİLERİMİZ VAR'

"NATO müttefikimiz Almanya ile iki büyük devlet arasında olabilecek her alanda yoğun ilişkilere sahibiz" diyen Erdoğan, Almanya ile savunma sanayi ürünlerinin tedariki bağlamında geçmişte yaşanan bazı sıkıntıların artık geride bırakılarak iş birliğinin geliştirilmek istendiğini belirtti.

'NETANYAHU SAVAŞI YAYMAK İSTİYOR'

Görüşmede İsrail'in Gazze ve Filistin topraklarında uyguladığı soykırım ve Lübnan'daki saldırılarının da ele alındığını belirten Erdoğan, "İsrail'in, Netanyahu'nun kafa yapısında, çok açık, net bu savaşı sadece belli bir dairede tutmak değil, yayma anlayışı var." dedi.

'SURİYE VE LÜBNAN'DAN GELENLERE KAPIMIZ AÇIK'

"Suriye'den ülkemize gelen mülteciler konusunda kapımız onlara hep açık olmuştur." diyen Erdoğan, "Şu anda da açıktır. Lübnan'dan da ülkemize gelenler olursa biz onlara da kapımızı açık tuttuk. Şu anda Lübnan'da ciddi manada Türkmenler de var ve bu Türkmen soydaşlarımızı da bizler aynen içeriye alırız. Onlara da kapımızı açık tuttuğumuzu söyledim söylüyorum. Kapımız onlara açık." vurgusunu yaptı.

'ATEŞKES ŞART'

Alman şansölye Scholz ise İsrail ve Hamas konusunda Türkiye ile görüş farklılıkları olduğunu vurgulayarak, "Tırmanmanın azalması ve bir ateşkes, bu çatışmanın yayılmasını engellemek için şarttır. İki devletli bir çözüm olmalı." şeklinde konuştu.

'İSRAİL'İN KENDİNİ SAVUNMA HAKKI VAR'

Rusya'nın tüm Avrupa'nın güvenliğini tehlikeye attığını savunan Almanya Başbakanı, "Ancak biz İsrail konusunda farklı fikirlere sahibiz. 7 Ekim'deki Hamas saldırısı korkunç bir suçtu." dedi. Scholz, açıklamasında, "İsrail'in kendini savunma hakkı var. Uluslararası hukuka uymak zorunda tabii ki." yorumununda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN