Bunun sayesinde şeker hastalığına veda etti! C vitamini deposu: Faydasını görünce üretime başladı

Bunun sayesinde şeker hastalığına veda etti! C vitamini deposu: Faydasını görünce üretime başladı

Şeker hastalığına, bu meyve sayesinde veda edeceksiniz! Tam bir C vitamini deposu, faydasını görünce üretime başladı...

Ziraat Mühendisi Şenol Özmen, şeker hastalığına yakalandıktan sonra sağlığına kavuşmasını sağlayan kudret narının üretimine yöneldi. Çalıştığı işten ayrılarak 5 yıl önce kurduğu serada kudret narı yetiştirmeye başlayan Özmen, hem kendi hastalığını yendi hem de bu şifalı bitkinin üretimini yaygınlaştırdı.

KUDRET NARIYLA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Yıllar önce şeker hastalığına yakalanan Şenol Özmen, kudret narının şifa verici özelliklerini keşfetti. Özellikle zeytinyağı içinde dinlendirilen kudret narının şeker hastalığına iyi gelmesi üzerine harekete geçen Özmen, kendi evinin arkasında bir sera kurarak üretime başladı. "Kudret narı şeker hastalığından kolestrole kadar birçok rahatsızlıklarda fayda sağlayan bir üründür. C vitamini çok yüksektir. Bilhassa zeytinyağında 3 aylık dinlendirme yapıldığında şeker yüksekliğini aşağı indirerek şeker hastalığına çok büyük fayda sağlamaktadır" diyen Özmen, 5 yıldır kudret narı yetiştiriyor.

ENDÜSTRİYEL ÜRETİME GEÇİŞ VE ÇİFTÇİLERE DESTEK

Kudret narı şifa dağıtıyor

Şenol Özmen, kudret narı üretiminin sadece kendine değil, aynı zamanda bölge çiftçilerine de kazanç kapısı sunduğunu belirtti. "Şeker hastalığı ile ilk tanıştığım dönemlerde bunu üretmeye karar verdim. Bunun üretimine başladıktan sonra şeker hastalığım ortadan kalktı. Şeker hastalığı ile ilgili herhangi bir şey kalmayınca biz de endüstriyel üretime geçmeye karar verdik. Kudret narını şu anda Türkiye genelinde birçok kişiye gönderiyoruz. Düzce bölgesinde, birçok bölgede de marketlerde bulunmaya başlandı. Şeker hastalığı neticesinde tanıştım ürünle. Düzce gibi bir yerde kudret narı yetişebiliyorsa, Türkiye’nin birçok noktasında kudret narı yetişebilir. Çiftçilerimiz kudret narından verim alabilir" dedi.

ÇİFTÇİLERE ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK

Ziraat Mühendisi kimliğini üretim sürecine entegre eden Özmen, çiftçilere ücretsiz danışmanlık hizmeti de veriyor. Kudret narının nasıl yetiştirileceği, nasıl konserve edilip piyasaya sunulacağı konusunda çiftçilere destek sunan Özmen, hem kendi üretimini genişletiyor hem de çiftçilere yeni gelir kaynakları sağlıyor.

Kudret narı şifa dağıtıyor

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN