Bakan Fidan: Haniye Filistin halkının haklı davasında yaşayacaktır

Bakan Fidan: Haniye Filistin halkının haklı davasında yaşayacaktır

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Lideri Haniye'nin Tahran'da suikast sonucu öldürülmesine ilişkin yaptığı paylaşımda, "İsmail Haniye, şanlı Filistin direnişinin sembolü haline dönüşmüş bir şahsiyetti. Aziz hatırası, Filistin halkının haklı davasında yaşayacaktır." dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere bulunduğu Tahran'da uğradığı suikast sonucu öldürülen Hamas Lideri İsmail Haniye için başsağlığı mesajı yayınladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Haniye'nin Filistin direnişinin sembolü haline dönüşmüş bir şahsiyet olduğunu belirten Fidan, "Aziz hatırası, Filistin halkının haklı davasında yaşayacaktır." dedi.

Bakan Fidan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Değerli Kardeşim İsmail Haniye’nin İran’da şehit edildiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Yaşamını Filistin davasına, Filistin’e barış ve huzur gelmesine adamıştı. Ateşkes sağlanması için son dönemde harcadığı çabanın şahidiyiz. Aile fertleri İsrail tarafından katledildiğinde dahi barışa olan inancını bir an olsun yitirmedi. İsmail Haniye, şanlı Filistin direnişinin sembolü haline dönüşmüş bir şahsiyetti. Aziz hatırası, Filistin halkının haklı davasında yaşayacaktır. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN