Altınlarınızı hemen test edin! Kuyumcular püf noktasını verdi: İşte sahte altını şıp diye anlamanın yolu

Altınlarınızı hemen test edin! Kuyumcular püf noktasını verdi: İşte sahte altını şıp diye anlamanın yolu

Son zamanlarda altında sahtecilik olayları artarken kuyumcular vatandaşlara önemli uyarılarda bulunuyor. Altının sahte olup olmadığını anlamanın püf noktasını veren uzman isimler özellikle dikkat edilmesi gereken detayları aktardı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Yaz aylarının gelmesiyle düğünler hız kazandı ve bu dönem, özellikle altın alışverişleri açısından önemli bir zaman dilimi haline geldi. Ancak, bu süreçte vatandaşların karşılaştığı en büyük sorunlardan biri sahte altınların piyasada dolaşması. Hatay'da sarraflık yapan Ahmet Güney, gerçek ve sahte altınları ayırt etmek için önemli ipuçları sundu.

yeni-proje-9.jpg

ALTIN TESTİNDE MUKAVEMETİN ROLÜ

Güneyler Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güney, sahte ve gerçek altın bilezikleri arasında ayrım yapmanın en etkili yollarından birinin mukavemet testi olduğunu belirtti. Güney, “Elimizde iki bilezik var; biri sahte diğeri gerçek. Sahte altın daha hafif ve mukavemet testi sırasında herhangi bir yumuşama göstermiyor. Gerçek altın ise baskı altında yumuşama yaşar. Bu fark, altınların gerçek olup olmadığını anlamanın en basit yollarından biridir” dedi.

SAHTE ALTININ ÖZELLİKLERİ

Sahte altın, içine katılan alaşımlar sayesinde sertlik kazanıyor ancak gerçek altın özelliklerini taşımıyor. Bu nedenle, sahte altının mukavemeti gerçek altına göre oldukça yüksektir ve bu da sahte altının ayırt edilmesinde önemli bir kriter olarak öne çıkıyor.

yeni-proje-8-001.jpg

YATIRIM VE DÜĞÜN HAZIRLIKLARI İÇİN ALTININIZI KONTROL ETTİRİN

Ahmet Güney, düğünler ve yatırım amaçlı altın alışverişlerinde dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, vatandaşları altınlarını mutlaka test ettirmeye çağırdı. Gerçek altını sahte olanından ayırmak, önemli bir yatırım güvenliği sağlar ve olası dolandırıcılık vakalarının önüne geçebilir.

yeni-proje-7-001.jpg

AĞIRLIĞINA DİKKAT EDİN

Sahte altının görünümüne oranla daha hafif olduğuna dikkat çeken sarraf Ahmet Güney, altın alımında bilindik ve sürekliliği olan iş yerlerinden alışveriş yapılmasının önemine dikkat çekerek, “Yaz aylarındayız ve günümüzde düğünlerin sayısı oldukça artmış durumda. Düğünlerde insanlar dostlarına takılar takıyorlar ve bu dönemde evlenecek çiftler ile vatandaşlarımız kalpazanların hedefi oluyorlar. Vatandaşlarımızın kalpazanlar yüzünden mağdur olmaması için sahte altını, gerçek altınla ayrıştıran özelliklerden bahsetmek istiyorum. Burada elinize aldığınız sahte altın elinize aldığınız ağırlığıyla hafif gelecektir. Altını elinize aldığında daha kıvamında ve daha tok ağırlıkta olduğunu hissettirecektir kendini. Kalpazanların bu şekilde mağduriyet yaşatmaması için bizim tavsiyemiz; genellikle bilindik, sizlere güven veren ve sürekli alışveriş yaptığınız sarrafları tercih ederek süreci ilerletmeniz. Bu şekilde mücevherat ürünlerini satın almak sizin faydanıza olacaktır” dedi.

yeni-proje-6-001.jpg

FİRMALARINDA KONTROLÜ ÇOK ÖNEMLİ

Düğün sonrası yeni evli çiftlerin sahte altın ve düşük ayarlı altın karşısında hayal kırıklığı yaşadığını dile getiren Güney, tedarikçi firmaların da denetlenmesinin önem arz ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Takıları takmanız halinde de üzerinize isminizi yazmanız bir aksilik olması durumunda kuyumcunuza ulaşarak mağduriyetin giderilmesi sağlanabilir. Düğünlerde insanlar heyecanla takıları alıyorlar, avuçları altınla doluyor. Kuyumcuya gelip, nakde çevirmek istediklerinde altının sahte olduğuyla veya düşük ayarlı olduğuyla karşılaşıyorlar. Burada insanlar sahte altın konusunda hayal kırıklığı yaşıyorlar. Burada hayal kırıklığını gidermek için doğru hamleler yapmak lazım. Başında önlemini alıp o şekilde ilerlemek lazım. Biz bu süreçte elimizden geldiğince tedarikçi firmalarımızı da denetliyoruz. Biz bu süreci doğru yönetip misafirlerimize faydalı olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız mağdur olurlarsa bize tekrar müracaatlarında biz çok mahcup oluruz. Bu mahcubiyete gerek görmeksizin biz kendimizi garantiye alarak müşterimize hizmetimizi vermeye çalışıyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN