AK Parti'den sokak hayvanları düzenlemesi açıklaması: Papatya ve Yarenle sorunumuz yok

AK Parti'den sokak hayvanları düzenlemesi açıklaması: Papatya ve Yarenle sorunumuz yok

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, sokak hayvanları yasasıyla ilgili yanlış anlaşılmalar olduğunu söyleyerek "Papatya, Yaren gibi isimleri olan mahalle maskotları değil, saldırgan köpekler hedefimizde." dedi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, sokak hayvanları yasasıyla ilgili yanlış anlaşılmalar olduğunu ileri sürdü. Güler, tüm sokak hayvanlarının öldürüleceği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirterek, sadece saldırgan ve çeteleşmiş köpeklerin hedef alındığını vurguladı.

1kapak-002.jpg

Gazetecilerin sahipsiz hayvanlarla ilgili yasal düzenlemeye ilişkin soruları üzerine açıklama yapan Güler, Hayvanları Koruma Kanunu'nun 2004 yılında çıkarıldığını ve 2021 yılında çeşitli güncellemeler yapıldığını hatırlattı. Güler, yapılması planlanan yasal düzenleme hakkında kamuoyunda gerçeğe aykırı bilgilerin dolaştığını ifade etti.

'TOPTAN ÖLDÜRME YOK'

Güler, "Bütün sokak hayvanları toplanarak öldürülecek" şeklindeki söylemlerin yanlış olduğunu belirterek, toplum sağlığı açısından devletin alması gereken tedbirlerin bulunduğunu söyledi. Sahipsiz ve saldırgan köpeklerin, özellikle çocuklar ve sabah yürüyüşü yapan vatandaşlar için ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurgulayan Güler, kuduz vakalarının artış gösterdiğine dikkat çekti.

'MAHALLE MASKOTLARI KORUNACAK'

"Bütün sokak köpeklerine ötanazi uygulanacak" şeklindeki iddiaların doğru olmadığını belirten Güler, mahallelerin maskotu haline gelmiş köpeklerin hedefte olmadığını söyledi. Güler, "Bizim mahallelerimizin maskotu haline gelmiş, adı Can, adı Yaren, adı Beyaz, adı Papatya olan bu köpeklerimizle ilgili bir sorunumuz yok. Sorun, saldırganlaşmış ve çeteler halinde gezen köpeklerde." diye konuştu.

Güler, esas amacın köpeklerin barınaklara alınması ve barınakların yaşam kalitesinin yükseltilmesi olduğunu belirtti. Belediyelerin barınak yapma zorunluluğunun yeni olmadığını vurgulayan Güler, sahiplenmenin teşvik edilmesi, kısırlaştırma, aşılama ve çip takma işlemleriyle sürecin yönetilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN