48 yıllık baba yadigarı Anadol'u satışa çıkardı! Ailenin ilk göz ağrısı: Sadece tek bir şartı var

48 yıllık baba yadigarı Anadol'u satışa çıkardı! Ailenin ilk göz ağrısı: Sadece tek bir şartı var

48 yıllık baba yadigarı Anadol otomobilini satışa çıkardı! Ailenin ilk göz ağrısıydı: Gözü gibi baktıkları Anadol için ise tek bir şartı var...

Konya'da Yavuz Göçen, babasından kalan 48 yaşındaki Anadol marka otomobili satışa çıkardı. Ailesinin bir üyesi gibi gördüğü bu klasik araç, ailenin tüm bireylerinin ehliyet aldığı ve birçok anı biriktirdiği bir parça haline gelmişti. Göçen, zorunlu sebeplerden dolayı aracı satma kararı aldığını belirtirken, satış sürecinin ayrılık ve zorluklarla dolu olduğunu ifade etti.

48 YILIN ANILARI: ANADOL'U SATIŞA ÇIKARDI

Baba yadigarı 48 yıllık Anadol'u nasıl satacağını kara kara düşünüyor

Yavuz Göçen, 1976 yılında lise ikinci sınıfa giderken babasının sıfır olarak aldığı Anadol marka otomobilini satışa çıkardığını duyurdu. Göçen, "Arabamızın bize gelişi 1976 yılının Şubat ayıydı. Bir kış günüydü karlı ve buzluydu. Ben o zamanlar lise 2’ye gidiyordum. Babamın ilk gözağrısı ve ilk arabamız. Araba sürmeyi bunda öğrendik, ehliyeti bunda aldık, ilk uzun yollarımızı bununla yaptık. 48 yıl oldu, ilk geldiği günden beri ailenin bir ferdi. Hiç ayrılmadık. Babam 2014 yılında rahmetli oldu. 2013 yılından beri de bende bu araba. Yaklaşık 11 senedir tüm bakımlarını kendim yapıyorum" dedi.

PARÇACISI VEFAT EDİNCE TAMİRİ ZORLAŞTI

Baba yadigarı 48 yıllık Anadol'u nasıl satacağını kara kara düşünüyor

Göçen, aracı zorunlu nedenlerden dolayı satmak zorunda kaldığını ve Konya'daki bir parçacının hayatını kaybetmesiyle yedek parça bulmanın zorlaştığını belirtti. "Konya’da önceden bu araba için bir parçacımız vardı. O parçacımız hayatını kaybetti ve dükkanı kapattı. Biz çok dedik ‘sen ne olur hayatta kal, sen gitme’. O dükkan kapandıktan sonra Konya’da tamircisini zor buluyoruz. Yedek parçasını zor temin ediyoruz. İnternet üzerinden iletişime geçip bulmamız gerekiyor. Bu arabanın tamiri ile günlük iş yapamıyorsun. Ustaya götürüyorsun kimse eski arabaya müdahale etmek istemiyor. Bir yerde çekiniyorlar, çoğu anlamıyor. Durum böyle olunca artık vedalaşma zamanımız geldi diye düşünüyorum" diye konuştu.

anadol-1.jpg

Göçen, Anadol ile birçok hatıra biriktirdiklerini vurguladı. "Lise zamanlarımızda her yaz yazlığa giderdik. 1970’li yıllarda bu arabanın kadranında 160 yazar. Abim, birkaç sefer bu arabada 160’i aşıp kilometre telini koparttığını bilirim. Bu arabayla çok güzel hatıralarımız vardır. Bu arabayı alırken 73 model Ford Granada vardı. Babama yalvardık. Baba ‘ne olur Ford Granada’yı alalım’. O 120 bin lira bu da 90 bin liraydı. Babam da bize ‘hiç Alman’ın yaşlısı ile Türk’ün genci bir olur mu?’ dedi. Anadol’dan vazgeçmedi. Aradan 4-5 sene geçti Anadol’un yeni kasası çıktı. Babama ‘bunu satalım’ dedik. Rahmetli şaşırdı, arabayı çok sever. Babama bu sefer sorunca ne alalım diye babam ‘tekrardan Anadol alalım’ dedi. Bu arabaya babam ölünceye kadar bindi. Ölmeden önce de son isteği ‘oğlum arabayı çıkartın, bir sesini duyayım’ dedi. Dinledi ve vefat etti" şeklinde konuştu. Göçen, babasının aracı çok sevdiğini ve ölümünden önce son isteğinin arabanın sesini duymak olduğunu anlattı.

PİKAP YAPMAK İSTEYEN ALICIYI KOVALADI

anadol-2.jpg

Yeni sahibinin sadece parayı vermesi değil, araca iyi bakması gerektiğini vurgulayan Göçen, "Gözlerimiz yaşarır. Bu durum hiç kolay olmayacak. 1982’de bu arabaya bir alıcı oldu. Adam dedi ki ‘bu arabayı bana satın’. Babamı razı etmiş. Babam en son bu arabayı ne yapacaksın diye sorunca adam da ‘ben bu arabayı ortadan keseceğim. Arkasına kasa yapacağım. Pikap yapacağım’ demiş. Babam da kararından vazgeçip adamı kovalamış. Bu araba artık ailenin bir evladı gibi oldu. Ayrılık biraz zor olacak ama zorunlu sebeplerden" dedi.

Göçen, aracını satma sürecinin ailenin duygusal bağlarını etkilediğini ve bu sürecin hiç kolay olmayacağını ifade ederek, aracın yeni sahibinin ona iyi bakmasını umduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN