1 yıllık çalışma meyvesini veriyor! Yerin 700 metre altından resmen hazine çıktı: Turizme kazandırılacak

1 yıllık çalışma meyvesini veriyor! Yerin 700 metre altından resmen hazine çıktı: Turizme kazandırılacak

1 yıl önce başlayan çalışmalar sonunda başarıya ulaşıldı! Yerin tam 700 metre altından resmen hazine çıktı! Hem turizme kazandırılacak hem de cazibe merkezi olacak...

Sivas’ta yaklaşık bir yıl önce gerçekleştirilen sondaj çalışmaları, yeni bir termal su kaynağı keşfiyle sonuçlandı. 700 metre derinlikten çıkarılan termal su, kentin turizm potansiyeline büyük katkı sağlamayı hedefliyor.

Dünyaca ünlü Balıklı Kaplıcası’nın yanı sıra, şifa kaynağı soğuk ve sıcak çermiği ile bilinen Sivas’ta, Gaziköy sınırları içerisinde yer alan yeni bir termal su kaynağı bulundu. Yıldız Irmağı’na akarak doğal traverten oluşumlarına neden olan bu su, köy sakinleri tarafından şifalı olarak değerlendiriliyor. MTA Orta Anadolu 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler neticesinde, sondaj çalışmaları başlatıldı.

TERMAL SU 45 DERECE SICAKLIKTA

Sivas’ta heyecanlandıran sondaj: Bu köy termal turizm merkezi olmaya aday

Köy muhtarı Murat Köse, termal suyun sıcaklığının 45 derece olduğunu belirterek, “Geçen yıl bu zamanlarda bölgemizde bir sondaj çalışması yapıldı. 700 metre derinliğe inerek su arandı. Yetkililer, suyun 45 derece sıcaklığında olduğunu tespit etti. Suyun istenilen seviyeye ulaştığında çalışmalar durduruldu ve ihale sürecine geçildi. Son aldığımız bilgilere göre, geçen hafta bir firma ihalesini aldı. Şu an bölge termal turizm için büyük bir potansiyele sahip. Ancak şu anda suyun boşa akıp gitmesini istemiyoruz. Bu kaynak değerlendirildiğinde köyümüz, turistik bir cazibe merkezi haline gelebilir. Sıcak çermikle eşdeğer suya sahip olduğumuzu biliyoruz. Yetkililerden bu projelerin bir an önce hayata geçirilmesini ve köyümüzün güzel günlere kavuşmasını bekliyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN