Zenginler lüks konutlara akın ediyor: İstanbul'da bir eve 2.5 milyon lira kira

Zenginler lüks konutlara akın ediyor: İstanbul'da bir eve 2.5 milyon lira kira

Türkiye'de artan hayat pahalılığı vatandaşları zorlarken, İstanbul'un bazı bölgelerinde lüks yaşam standartları giderek yükseliyor. Boğaz'da aylık kiraları milyon lirayı aşan daireler, villalar ve rezidanslar, gelir eşitsizliğinin çarpıcı bir örneği olarak dikkat çekiyor. Bu lüks konutları kiralayanlar arasında Rus oligarklar, Arap şeyhleri ve Anadolu'dan İstanbul'a taşınan ultra zenginler bulunuyor. Bu kişiler iş veya tatil amaçlı otel yerine lüks konutta kalmayı tercih ediyor.

Türkiye'de artan hayat pahalılığı vatandaşları zorlarken, İstanbul'da lüks konut piyasası tam tersi bir tablo çiziyor. Boğaz'ın gözde bölgelerinde aylık kiraları milyon lirayı aşan daireler, villalar ve rezidanslar bulunuyor.

İstanbul'dan göçün hızlandığı bu dönemde, şehirde böyle yüksek kiraların oluşması dikkat çekiyor. Lüks gayrimenkul sektöründe emlak danışmanlığı yapan Erkan Zing, bu daireleri kimlerin kiraladığı sorusunu, “İstanbul’da yaşamak isteyen çok sayıda yerli ve yabancı milyarder var” diye cevaplıyor.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, Rus Oligark veya Arap şeyhlerinin yanı sıra Anadolu’da yaşayan ultra zenginlerin de bu lüks projelerden ev kiraladığını ifade eden emlak sektörü temsilcileri “Gerek iş gerekse de tatil amaçlı İstanbul’a gelip kalmak isteyen bir kesim var. Bu kişiler otel odalarında kalmak istemiyor. Aylık kirası 2 milyonu dahi aşan evleri kiralayabiliyorlar. Yalnızca kendisi değil, misafirleri için de bu evleri kullanmak istiyorlar. İstanbul’un belli bölgelerinde lüks sitelerde oturabilmek bu kesim için bir prestij göstergesi. Bu sebeple talep de çok yüksek” diyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN