Türkiye’nin mobilya deviydi… Artık sadece adı bilinecek! Dev firma iflas etti: Mağazalar kapanıyor

Türkiye’nin mobilya deviydi… Artık sadece adı bilinecek! Dev firma iflas etti: Mağazalar kapanıyor

Artan ekonomik sıkıntılar dev şirketlerinde belini büküyor. Ekonomik kriz ve enflasyon derken dev firmalardan bir bir iflas kararı geldi. Türkiye'nin dev mobilya şirketi zorlu sürece daha fazla göğüs geremedi. Dev firma mağazalarını tek tek kapatıyor.

Birçok kişinin salonlarında yer alan Türkiye'nin en ünlü mobilya markasından iflas kararı geldi. Artan enflasyon ve ardı arkası kesilmeyen ekonomik kriz her geçen gün şirketleri daha da zorlu bir sürece sürüklüyor. Türkiye'nin yatak, baza ve yatak setleri üretim ihtiyacını karşılayan Arin Yatak Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, konkordato süresinin uzatılma talebinin reddedilmesi ile birlikte iflas ettiğini açıkladı.

MAHKEMEDEN KARAR ÇIKTI

Türkiye'nin önemli mobilya devleri arasında yer alan Arin Yatak Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi için mahkemeden karar çıktı. Mahkeme tarafından yapılan duyuru da yer alan ifadeler şu şekildedir:

Davacılar, Taner Özgül, Arin Yatak Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi ( 04840935555900013 Mersis No. ) ( 4840935559 Vergi No ) 'nin konkordato taleplerinin reddine, davacı Arin Yatak Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin borca batık olduğu anlaşıldığından 27/02/2024 tarih ve saat 14:51 tarihi itibariyle iflasına, ( iflasın adi tasfiye usulüne uygun yapılmasına) iflasın açıldığının gecikmeksizin İnegöl İflas Müdürlüğüne bildirilerek iflas avansının ilgili iflas dosyasına derhal gönderilmesine, Konkordato Komiseri Şükrü Çalışkan'ın görevinin sonlandırılmasına, geçici mühlet nedeniyle mahkememizce verilen tüm tedbirlerin kaldırılmasına karar verilmiştir. Karar İcra İflas Kanunu 288. maddesi uyarınca ilan olunur.

arin-yatak.jpg

2024 YILI İFLAS YILI OLDU

2015 yılında Bursa'nın İnegöl ilçesinde hizmete açılan Arin Yatak ekonomik zorluklarla başa çıkamadı. Henüz 10 yılını tamamlayamayan şirket 2024 Yılının 3 ayında iflas ettiğini açıkladı. Yatak, baza ve yatak setleri üreten firma çok sayıda noktada hizmet sağlıyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN