Sektöre 26 yılını vermişti… Ekonomik kriz onu da devirdi! Dev firma konkordato başvurusunda bulundu

Sektöre 26 yılını vermişti… Ekonomik kriz onu da devirdi! Dev firma konkordato başvurusunda bulundu

Ekonomik kriz dünyanın pek çok farklı yerinde etkisini sürdürdüğü gibi Türkiye'nin de ipini çekiyor. Konya'da sanayi üretimi yapan 27 yıllık dev firma konkordato başvurusunda bulundu. Firmanın başvurusu ve reddedilirken iflasına karar verildi. İşte tüm detaylar…

Küresel ekonomik krizin etkileri görülmeye devam ediyor. Son yıllarda artış gösteren konkordato ve iflas ilanları Türkiye'nin her şehrinde etkisini sürdürüyor. Para uzmanları bu durumun normal olduğunu belirtirken bir firma daha ekonomik krize yenik düştü. Konya'nın dev fabrikası konkordato başvurusunda bulundu. Geçtiğimiz sene içerisinde yapılan başvuru reddedilirken firmanın iflasına karar verildi. Konya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi kararını kamuoyuna duyurdu. Bahsi geçen bu kararda Yıldız Profesyonel Kozmetik Kimya'nın iflas ettiği duyuruldu.

MAHKEME KARARI AÇIKLADI

Sanayi sektörüne 26 yılını vermiş dev firma ekonomik krizi atlatamadı. Yıldız Profesyonel Kozmetik Kimya için karar Konya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nden geldi. Mahkeme tarafından açıklanan kararda yer alan ifadeler şu şekildedir:

Konyalı Kozmetik Devi İflas Etti: Konkordato Talebi Reddedildi

“Davacı Yıldız Profesyonel Kozmetik Kimya A.Ş. (V.N.965****) tarafından mahkememizde açılan konkordato davasının sonunda; Mahkememizin 11/09/2024 tarihli duruşmasında, konkordato davasının reddine, mahkememizin 23/11/2023 tarihli ara kararı ile verilen geçici mühletin ve 13/03/2024 tarihli duruşmasında verilen kesin mühletin, bütün ihtiyati tedbirlerin ve konkordato şerhlerinin kararın kesinleşmesi beklenmeksizin derhal kaldırılmasına, davacı şirketin 11/09/2024 tarih, saat 14:30 itibariyle İFLASINA, davacı şirkete geçici konkordato komiseri olarak atanan Abdulkadir Çetin'in görevinin de 11/09/2024 tarihi itibariyle son bulmasına karar verildiği, karar gereğince Konya 1. İcra (İflas) Müdürlüğü'nün 2024/2 İflas sayılı iflas masasının oluşturulduğu İLAN OLUNUR.”

Kadınların Gözde Markasıydı: Türkiye'nin Ünlü Kozmetik Markası İflas Etti - Aydın Ses Gazetesi | En Güncel Aydın Haberleri - SON DAKİKA

26 YILIN HAZİN SONU

1998 yılında Konya'da faaliyete geçen Yıldız Profesyonel Kozmetik Kimya, yüzlerce çeşitli ürün üretimi gerçekleştirdi. 50 kişilik bir istihdam kapasitesi bulunan firmanın iflas kararı üzerine hem Konya halkı hem de çalışanları üzüldü. Firma birçok ülkeye yaptığı ihracatla tanınırken kozmetik ürünleri üreten firmanın 11.09.2024 tarihi itibarıyla iflasına karar verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN