Mercedes yerine Tesla alın dedirten video! Bu görüntüler sosyal medyayı salladı: 44 kat daha iyi

Mercedes yerine Tesla alın dedirten video gündem oldu. Sosyal medyada yayınlanan bu görüntüler, Tesla’nın sürüş yeteneklerinin Mercedes’ten 44 kat daha iyi olduğunu ortaya koydu…

ESMAGÜL KOÇAK

Sosyal medyada viral olan bir video, Tesla ve Mercedes’in otonom sürüş yeteneklerini yan yana karşılaştırarak dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. Aynı güzergahta yapılan testte, Tesla'nın "Full Self-Driving" (FSD) sistemi müdahalesiz bir şekilde yol alırken, Mercedes'in sürüş sisteminin 19 dakika içinde tam 44 kez sürücü müdahalesi gerektirdiği görüldü.

TESLA’NIN AVANTAJLARI

Tesla’nın otonom sürüş sistemi, tamamen kameralar ve yapay zeka destekli bir çözümle çalışıyor. Testlerde, Tesla’nın araçları, herhangi bir sürücü müdahalesi olmadan hatasız bir şekilde ilerlemeyi başardı. Bu, Tesla'nın sürüş sisteminin daha fazla özerkliğe sahip olduğunun bir göstergesi olarak yorumlanıyor. Elon Musk da bu video üzerine yaptığı açıklamada, Tesla’nın otonom sürüşte diğer rakiplerine göre en az 5 yıl önde olduğunu belirtti.

MERCEDES’İN ZORLUKLARI

Mercedes'in "Drive Pilot" sistemi, özellikle şehir içi ve düşük hızdaki sürüşlerde daha başarılı olsa da, test edilen yolda ciddi sorunlar yaşadı. Mercedes'in sisteminin birçok durumda şerit dışına çıkmaya çalıştığı, yanlış yönlendirmelerde bulunduğu ve araç içi güvenliği riske attığı gözlemlendi. Özellikle trafik ışıkları ve kavşaklarda aracın güvenli bir şekilde ilerlemesi için sık sık sürücü müdahalesine ihtiyaç duyuldu.

SONUÇLAR VE DEĞERLENDİRME

Tesla’nın FSD sistemi, özellikle uzun mesafeli ve müdahale gerektirmeyen sürüşler için daha gelişmiş görünse de, Mercedes’in sistemi daha kontrollü ve güvenli sürüş senaryolarında sürücüyü daha fazla dahil etmeyi hedefliyor. Bununla birlikte, Mercedes’in mevcut sistemi, Tesla’ya kıyasla daha fazla sürücü etkileşimi gerektiriyor ve bu da kullanım sırasında sıkça müdahale edilmesine neden oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN