İBB’den okullara büyük destek! Birçok ilçeyi kapsıyor okullara yeni soluk getiriyor: Öğrenciler resmen havaya uçacak

İBB’den okullara büyük destek! Birçok ilçeyi kapsıyor okullara yeni soluk getiriyor: Öğrenciler resmen havaya uçacak

İBB’den okullara büyük destek projesi kaldı. Söz konusu proje, birçok ilçeyi kapsıyor okullara yeni soluk getiriyor. İşte, öğrencilerin ve velilerin gönlünü fethedecek o projenin detayları…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bünyesinde spor salonu bulunmayan okullara spor salonu kazandırma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 2022 yılında salon sayısını 185’ten 220’ye çıkaran İBB, yeni projelerle eğitimde spor imkânlarını artırmayı hedefliyor.

BİRÇOK OKULA YENİ SPOR SALONU GELİYOR

İBB, 15 yeni spor salonu için yapım sürecini başlattı. 2025 yılı içinde hizmete açılması planlanan 8 salonun inşaatında önemli ilerlemeler kaydedildi. Tüm salonlar tamamlandığında, yaklaşık 15 bin öğrenci beden eğitimi derslerini kapalı alanlarda yapma fırsatı bulacak.

ibb-okullara-spor-salonu-yapiyor-1.jpg

PROJE HANGİ İLÇELERİ KAPSIYOR?

İBB ekipleri, yaz öncesinde uygun bahçesi olan okullar için keşif ve proje çalışmalarını tamamladı. Şu an inşaatları devam eden salonların lokasyonları Sultangazi, Bakırköy, Esenyurt, Zeytinburnu, Ümraniye, Pendik, Ataşehir ve Avcılar. İhale süreçlerinin tamamlanmasının ardından, Beyoğlu, Eyüpsultan, Bağcılar, Çekmeköy, Sarıyer, Üsküdar ve Tuzla’da da yeni spor salonları inşa edilecek.

DAHA FAZLA ÖĞRENCİYE HİZMET

İBB’nin inşa ettiği salonlarda derslere katılan öğrenci sayısının 255 binden 270 bine çıkması bekleniyor. Okul saatleri dışında, İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Spor İstanbul iş birliğiyle yapılan ücretsiz spor okullarına da ev sahipliği yapacak bu yeni salonlar, İstanbul'daki gençlerin spor yapma imkânlarını artıracak.

ibb-okullara-spor-salonu-yapiyor-2.jpg

İBB'nin bu projeleri, İstanbul'daki eğitim kurumlarının spor olanaklarını geliştirmeye yönelik önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Yeni spor salonları, öğrencilerin sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemelerine ve sporla tanışmalarına katkı sağlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN