Binance’in kripto pazarındaki payı son dört yılın en düşük seviyesinde: İşlem hacmi payında büyük düşüş

Binance’in kripto pazarındaki payı son dört yılın en düşük seviyesinde: İşlem hacmi payında büyük düşüş

Dünyanın en büyük kripto para borsası olarak bilinen Binance, yaklaşık 2 trilyon dolarlık dijital varlık piyasasındaki işlem hacmi payında ciddi bir düşüş yaşıyor. Yapılan son araştırmalara göre, Binance’in pazar payı eylül ayında son dört yılın en düşük seviyesine geriledi.

Kripto piyasası araştırma şirketi CCData'nın verilerine göre, yılın başında yüzde 42,7 olan Binance’in toplam pazar payı, eylül ayında yüzde 36,6'ya düştü. Bu, borsanın son dönemde yaşadığı en büyük kayıplardan biri olarak dikkat çekiyor. Spot piyasada ise Binance’in payı yüzde 27'ye gerileyerek, Ocak 2021’den bu yana en düşük seviyesine ulaşmış durumda. Türev işlemlerde ise borsanın pazar payı yüzde 40,7 seviyesine indi; bu da son dört yılın en düşük oranı olarak kaydedildi.

REGÜLATÖRLERİN İNCELEMELERİ BİNANCE’İ ZORLUYOR

Binance, Mart 2023'ten bu yana, dünya genelinde düzenleyici kurumların artan incelemeleriyle karşı karşıya. Bu durum, borsanın pazar payını hızla kaybetmesine neden olan önemli etkenlerden biri. Regülatörlerle yaşanan sorunlar, hem işlem hacminde düşüşe yol açıyor hem de kullanıcıların başka platformlara yönelmesine neden oluyor.

KRİPTO PİYASALARINDA EYLÜL AYI DURGUN GEÇTİ

CCData’nın verileri, sadece Binance için değil, tüm merkezi kripto borsalarında da işlem hacminin düştüğünü ortaya koyuyor. Genellikle mevsimsel olarak zayıf bir ay olan eylülde, birleşik spot ve türev işlem hacimleri yüzde 17 oranında düşüş gösterdi. Bu, haziran ayından bu yana kaydedilen en düşük aylık faaliyet seviyesi olarak dikkat çekiyor.

Binance, eylül ayında pazar payı en çok düşen borsalar arasında yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN