BDDK, yeni bir bankaya faaliyet izni verdi

BDDK, yeni bir bankaya faaliyet izni verdi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, ilgili yönetmeliklerin gerektirdiği tüm değerlendirmelerin yapıldığını belirterek 2023 yılında kuruluş izni verdiği Enpara Bank'a faaliyet izni verdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 2023 yılında kuruluş izni verdiği Enpara Bank'a faaliyet izni vererek önemli bir adım attı. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Enpara, bankacılık sektöründeki yerini resmen aldı.

BDDK'nın kararında, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu ve ilgili yönetmeliklerin gerektirdiği tüm değerlendirmelerin yapıldığı ve Enpara Bank'ın gerekli tüm koşulları taşıdığı belirtildi. Bu gelişme ile birlikte, Enpara, müşterilerine daha geniş kapsamlı bankacılık hizmetleri sunabilecek.

Resmî Gazete’de yayımlanan BDDK kararında şu ifadeler kullanıldı:

"5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 10. maddesi ile Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliği'ne ilişkin yönetmeliğin 7. maddesi kapsamında yapılan değerlendirme neticesinde, Kurulun 03,08 2023 tarih ve 10640 sayılı kararı ile kuruluş izni verilen Enpara Bank AŞ'ye faaliyet izni verilmesine karar verilmiştir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN